Çalıştığım şirkette ithalat - ihracat ticareti ile ilgileniyorum ancak gümrük tarafında bende gümrük müşavirine danışıyorum. Getireceğiniz ürünün elektronik olup olmamasına bağlı olarak TSE onayı alması biraz daha uğraştırıyor, elektronik ürün getirmeye çalıştığımızda gümrük müşaviri gerekli rapor ve sertfikaları bizden talep ediyor bizde kendisine iletiyoruz eğer sertfika ve raporlarda problem yoksa EC Decleration Of Conformity yani AT Uygunluk Beyanı talep ediyorsunuz. Bu üretici firmanın ürünü size ihracat ettiğini, ürünün tüm problemlerine karşı kefil olduğunu ve risk raporlarında yazan standartları kapsadığını belirten üretim müdürü imzalı bir beyandır. Daha sonrasında ürün hangi limana indiyse TSE onayından geçmeden ürünü teslim alamıyorsunuz TSE onayında gümrük memuru tek sayfadan oluşan AT uygunluk beyanına bakarak ürünün standartlarını ve diğer özelliklerini kontrol eder eğer uygunsa onaylar ve malınızı çekebilirsiniz eğer onaylamazsa incelemeye gönderir onay almak için uğraşırsınız, o yüzden bu tür işlerde bir gümrük müşaviri ile çalışmanız en sağlıklı davranış olacaktır. İyi forumlar.