Merhabalar,
İnstagram'a oldukça yabancıyım diyebilirim. Çok ciddi paraların döndüğünü görüyorum ve ben de kıyısından köşesinden girmek istedim. Benim niyetim tamamen organik takipçi kazanmak üzere, zaman olarak 1 sene emek verebilirim. günde 1-2 saat vakit ayırarak. Şimdi geleyim merak ettiklerime;
Öncelikle hesap açarken nelere dikkat etmeliyim, kullanıcı adı vs. bu ilk mail kullanıcı mail vs olayları nedir. Yani kendi şahsi kullandığım mail adresi ile sayfa mı açmalıyım. İleride hesabı satma ihtimalim de olabilir. O yüzden yeni bir gmail mi almalıyım
Diğer en önemli konulardan biri de içerik. Benim niyetim (yanlış da olabilir) yurt dışı kaynaklı bir kaç hesap bulup onların içeriklerini kullanmak. İçerikler video olacak. ufak tefek editler ile biraz özgünleştirebilirim. Youtube gibi bir oaly var mı instagram da kopya içerik vs. tarzı. ya da olur ya belki hesap 1M + aboneyi buldu içeriklerini aldığım hesaplar benim hesabı banlatabilir mi, banlatamaması için ne gibi aksiyonlar alabilirim.
İlk başlarda hesabı gören duyan olmayacak bunun için ne yapabilirim, en azından ilk 10k abone için satın alma mı yapsam daha mantıklı olur. Aldığım aboneler sayesinde organik abone kazanabilir miyim.
Son olarak ilk başlarda en önemli sermayemi yani zamanımı vereceğim için bana geri dönüşünü merak ediyorum. organik 50k hesabın ortalama bana getirisi ne olabilir ve ortalama ne kadar sürede bu takipçi sayısına gelebilirim.
İlk aklıma gelenler bunlar, yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
Edit: ilk başlarda ücretli destek almayı düşünmüyorum, çünkü işi becerip beceremeyeceğimden emin değilim.