hocam almanlar a almanca yapın derim onlar biraz daha dikkat ediyor bu tarz şeylere. Ayrıca öyle bir reklam çıkın ki ilgili ülkelerde yaşayan insanlar o ülkede şubeniz varmış algısı içerisinde kaybolsunlar..
Almanlarla ilgili benim de fikrim sizinle benzer. Kendi dillerini önemsediklerini düşünüyorum. Yorum için çok teşekkürler
Merhaba,
İsrail, Avustralya, Fransa, Almanya ve İspanya için ingilizce reklam mantıklı olur diye düşünüyorum. Rusya büyük bir pazar fakat sizin sektöre göre ne kadar büyük bilemediğim için ayrıca Rusça çıkılmasında fayda var. Diğer ülkeler için de Arapça olarak paylaşılabilir.
Fakat burada en önemli konu şu, diyelim Rusça reklamı çıktınız ilgilenenler geldiğinde Rusça konuşup Rusça destek verebilecek birisi var mı ya da böyle bir imkanınız var mı ? Bu en önemlisi yani reklamı çıkıp sonrasında destek tarafını da düşünmeniz lazım. Ya da hepsi için ingilizce çıkılır buna göre işlemleri sürdürürsünüz.
Aslında müşteri bizimle hangi dilde iletişim kurarsa kursun hepsine karşılık verebiliriz fakat website içeriğimiz şuanda buradaki tüm dilleri desteklemiyor. Sanırım bu aşamada websitede hizmet vereceğimiz dillere göre reklamları çıkmalıyız. Rusya bizim sektörümüzde de çok büyük bir pazar fakat Google'ın onlara ne kadar temas edebileceğinden şüpheliyim. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Biz şu şekilde yaptık;
Almanya için 3 reklam dili, Türkçe, Almanca, İngilizce olarak reklam çıkışı
Reklam tıklama Url'side önemli,
Site içeriğinde yine 3 dilin içeriğini koyduk.
Sonuç 1 milyonluk satış,
firma bize hiç bişi vermedi oda ayrı konu
Sanırım site içeriğinin reklam çıkılan dillere uyumlu olma konusu bana önemli olacak burada. Almanca arama yapan biri websitede İngilizce içerikle karşılaştığında o reklamın pek bir anlamı kalmıyor sanırım. Yorumunuz için çok teşekkürler.