Hocam 3000 tl den bahsederken çok yüksek bir miktarmış gibi bahsetmişsin. 3000 tl'ye sana sıfırdan sistem mi yazacaktı? Bir de muhtemelen onlarca yeni özellik isteyeceksin. Zaten hazır olanlar işimi görmüyor diyorsun.
https://www.youtube.com/watch?v=JDZSijou2Ac buradaki videoyu izle. 1 aylık yazılımcı maaşları ne kadarmış bir fikrin olur. Videoda bahsedilen miktarlara ssk, vergiler, yemek, yol, özel sağlık sigortası, prim vs de ekle.
Videoda yeni başlayan junior birisinin 4500 tl ortalama maaş aldığını söylüyor. Ki sen zaten uzman birini arıyorsun ama biz junior örneğini verelim.
https://www.verginet.net/dtt/MaasHesaplama.aspx buraya 4500 ü koy. Şirkete aylık maliyeti 8000 tl. Yemek parası + yol ekle o maliyet 9000 i bulur. Yani 1 şirket, junior seviyedeki 1 yazılımcının 1 ay boyunca kendisine çalışması için 9000 tl para ödüyor.
Bu durumda sana 3000 tl fiyat veren birisi kalkar sıfırdan projeyi yazmaya çalışırsa o proje BİTMEZ. Sana kesin ve net olarak söylüyorum bunu. Ancak acil paraya ihtiyacı olan, tecrübesiz, daha önce yeterince yazılım projesi çıkartmamış bir insan sana gelir yaparım ederim der. Başladıktan sonrada olmayacağını görür. Yukarıdaki denklemde gördüğün gibi 3000 tl = 10 gün. (1 ay 9000 tl dedik) 10 günde sıfırdan bir yazılım projesinin çıkması imkansız.
Bunu neden yazdım? 3000 tl istedi ve hazır sisteme ekleme yapmış host a kurmuş demişsin ya, hah işte normal olanı o zaten. Tüm projeyi sıfırdan yazacak olsa XX.xxx şeklinde bir fiyat verirdi. Sonra sende o fiyata yazılım projesi mi olur derdin ve adamın seni kandırmaya çalıştığını düşünürdün.
Çok güzel yorumlar yazıyoruz hocam ama birde yazılanı dikkatlice okuyup anlasak keşke bak ne yazmışım
Öyle teklifler geliyorki, adam bol açıklı clone scripti bir hosta kurmuş 3-5 ufak tefek şey eklemiş gelmiş 3 bin lira fiyat çekiyor. Düşünemiyor hiç aynısı yada 1 level üstü zaten elimde mevcut.
Demişim. Belki anlaşılmıyor ama açıklamasını yaparak seni aydınlatayım hocam. Ben birisi gelsin bana sıfırdan kodlama yapsın 3 bin lira İSTEMESİN yada DAHA UCUZA İŞ YAPSIN
DEMEMİŞİM okuduğun gibi. BOL AÇIKLI CLONE SCRİPTİN ÜSTÜNE 3-5 BİRŞEYLER EKLEYİP 3 BİN LİRA İSTEYENLER VAR demişim. Yazılım işlerine çok yabancı değilim acemisi de değilim. Bir yazılımın hangi programlama dillerinden olabileceğini, kullanılabilecek yan bileşimleri, işin boyutuna ve istenilene göre aşağı yukarı kaç günde bitirilebileceğini ve fiyatının ne kadar olabileceğini biliyorum. Bir önceki anlaştığımız arkadaşın askerlik işi çıktı aniden. 2 güne bitiririm birçoğu hazır zaten dedi ve ben üstüne basa basa kendisine asla ama asla bitmez dedim. aynı anda 5 kişi çalışsanız bile bitiremezsiniz dedim, biz yaparız merak etme sen dedi ve sonunda ben haklı çıktım arkadaş ta kabul etti ve aramızdaki anlaşmayı iptal ettik doğal olarak.
Sizin açıklamalarınızı okudum ben başından sonuna kadar ama siz benim açıklamalarımı belki okumuş olabilirsiniz fakat net anlamadığınız için kendinizi yorup uzun uzun yazmışsınız hakkınızı helal edin