Deprem, fay hatlarındaki kırılmalar sonucu açığa çıkan enerjinin boşalmasıyla oluşur. Volkanik patlamalar, toprak kaymaları, mayın patlamaları da sarsıntı yaratabilir. Bazı depremler diğer doğal afetlerin oluşmasını tetikler. Tsunaminin oluşmasını sağlayan deprem aynı zamanda toprak kayması da oluşturabilir.
Deprem merkez üssünün çevre şehirlerinde de hissedilir. Bu durumu fay hatlarındaki titreşimlerin dalgalar halinde diğer bölgelere uğrar şeklinde açıklayabiliriz.
Fay hatlarının kırılması sonucu oluşan depremlere 'Tektonik Deprem', volkanik patlamalar sonucu oluşan depremlere 'Volkanik Deprem', yeraltındaki mağara vb. bölgelerin çökmesi sonucu oluşan depremlere 'Çöküntü Deprem' denir.
Deprem çantası genellikle sonradan hazırlansada her evde mutlaka olması gereken çantadır. Deprem çantası içerisinde bozulmayacak yiyecek, ilk yardım seti, nakit para, el feneri, pil, çakı, çakmak, mevsimlik giysiler, kullanıyorsanız ilaç bulunmalıdır. Bunların yanı sıra ihtiyaçlar doğrultusunda gerekli aletleri de ekleyebilirsiniz.
NOT: Yazı bana aittir. Araştırmalar ve bilgilerim doğrultusunda yazdım. Eksik veya yanlış bilgi varsa uyarırsanız düzeltirim.