mramra adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu kadar işi verip haftada 6 gün çalışmasını istediğiniz insana vermeyi düşündüğünüz aylık ücret 120 dolar, farkındasınız değil mi?
Öncelikle 1000 tl'nin çok büyük bir para olmadığını belirtmek isterim. Haklılık payınız var. Fakat şöyle de bir durum var ben dolar kazanmıyorum bu yüzden de dolar olarak ödeme yapamıyorum.

Makale piyasasında 300 kelime bir içeriği 6 tl'ye hatta daha ucuza alabiliyoruz. Makale alırken, tüm işlem makale yazarına bırakılıyor. Kaynak, döküman verilmiyor yani nasıl yazarsa yazsın. Günde 7 makale aldığımızı varsayarsak 42 tl yapıyor. Bunu da 24 gün boyunca aldığımızı varsayarsak 1008 tl yapıyor.

Ben ilanı açarken bunu hesaplayarak açtım. Kaynağı belli, ne yazılacağı belli olan bir ilanı haber metnine dökmek bu işi yapanlar için pekte zor değil. Beş gün boyunca günde 3 de olabilir 15 de olabilir. Ortalamasını 7 haber olarak hesaplarsak 4 haftalık süreçte yani 24 günde 300 kelimelik bir haberden yine 1008 tl yapar.

Amacım, yazarın eline toplu para geçmesi. Ayrıca saat öneminin olmadığını belirttim. Yani bu iş asıl iş değil ek iş olarak yazar arkadaşlara, günde 2-3 saat ayırarak fayda sağlar diye düşünüyorum. İnşallah bize de fayda sağlar da kazanırsak daha çok veririz.