Bu dediğiniz parçaların hepsini aynı siteden alırsanız oluyor. Ben bir kaç ay önce kendim sistem topladım, parçaların hepsi farklı sitelerden güvenilirlikte baz alınarak en uygun fiyatlı olanları satın alındı. Vatan'dan verilen fiyattan SSD'si bir tık iyi olan sistemi o anın piyasasında 1800₺ uyguna topladım. Parçaların hepsi kargo ile evime geldi ayrı ayrı, parçaların tümü elime ulaştıktan sonra gittim bir bilgisayarcı da 100₺ verdim BIOS update ve montaj yaptırıp çıktım.
Hocam bende isim vermiyim dedim ama ince hesap, itopya buralardan hepsini toplayıp denedim 5500'e çıkardığım makine ile vatanın bana çıkardığı makine arasında dağlar kadar fark vardı. Bu arada olay çok yeni daha 2 hafta önce topladık yani. Vatandaki arkadaşa dedik ki makine bakıyoruz 5000 TL bütçe var, işte i3 işlemci olur varsa 9100 F birde ekran kartı 1650 ya da 1050 Tİ gibi 5 dakika sonra kağıt çıkardı baktık sistem süper 24" monitör var çok iyi değil özellikleri ama 5500 e o parçaları biz Vatan'ın sitesinden ya da eve gelip yukarda bahsettiğim sitelerden topladığımda 7200 birinde diğerinde 7700 e filan geliyordu.