Bu arada for da da mantiksal hata var . Madem response.body i appPojo ya aktaracaksiniz neden bunu for icinde size kadar yapiyorsunuz?
Hocam o kısımı düzeltmeyi unutmuşum. Dediğiniz gibi tek değer ataması olduğu için for döngüsüne gerek kalmıyor. Yaşadığım sorun ile ilgili çözüm ararken kod ekle/sil aşamalarında son hali öyle kalmış
Hocam asenkron calistigi icin response un ne zaman gelecegi belli degil oncelikle genData methodunu getData da onResponse da cagirmaniz lazim.
Bundan sonrasinda genData da ne yapmaya calistiginizi anlamadigim icin bir sey soyleyemiyorum, o kisimda da hata olabilir.
Çalışması gereken fonksiyonları birbirine zincirleme olarak bağladım. onResponse işlemi tamamlandığında sıradaki fonksiyonu çağırıyor. O fonksiyon bitiminde de diğer fonksiyon çağrılıyor. Bu şekilde zincirleme yaparak sorunumu çözdüm.
gordugum kadariyla kurgusal olarak bir problem var,
getData icerisindeki temp.enqueue async. calisan bir method, ne zaman response alinacagi bilinmiyor,
genData fonksiyonu getData'dan once cagrildigi icin appsPojo henuz initialize edilemiyor.
genData() method cagrimini 144. satirin altina koyup deneyebilir misiniz?
appsPojo = response.body();
}
genData();
}
seklinde olacak yani.
ayrica response.body.size kadar dongu olusturmak ve appspojo'ya response.body setlemek de dogru gelmedi bana, gereksiz kulfet. ss almak icin duzenlemis olabilirsiniz diye konu disi kabul edebilirsiniz bu yorumumu.
Evet hocam dediğiniz gibi. Kurgusal olarak çalışması gereken fonksiyonları onCreate içerisine yazmıştım. Söylediğinizden esinlenerek ilk çalışacak fonksiyondan itibaren zincirleme olarak fonksiyon bitimlerinde bir sonrakini çağırarak sorunu çözdüm.
Çok teşekkür ediyorum