Evet arkadaşlar hergün girip burdaki yakalanan arkadaşların mesajlarını okurken başımıza geldi. Önce eşim sonrasında ben yakalandım.
Yaşadıklarımı anlatmak istedim başına gelen olursa umudunu kaybetmemesi için.

15 Ekim Covid+: İlk hafta ateş hafif halsizlik ve vücut ağrıları ile cebelleştim. Bu süreçte getirdikleri ilacı kullandım ve en çokda parol kullanmak zorunda kaldım. C vitamininden bağışıklık güçlendirici takviye gıdalara varana kadar herşeyi kullandım. 1 hafta sonunda ateşim düşmeyipte nefes almakta zorluk yaşamaya başladığımı farkedince eşimle birlikte kendi çalıştıgım hastaneye başvurdum. (sağlık personeliyim) BT ve kan tahlillerinin ardından bana yatış verildi. (21 Ekim) Eşimde pozitif olduğundan yanımda refakatçi olarak alındı. O biraz daha iyidi daha rahat atlatıyordu. Ama beni çok hırpalamaya başlamıştı.
2 gün hastanede yattım sadece kan sulandırıcı verildi öncelikle O2 saturasyonum fena değildi solunumum kısmen iyidi. 23 Ekim cuma günü hocanın önerisiyle taburcu edildim ve evde dinlenerek atlatacağım söylendi.

Ancak gelin görün ki taburcu olduğum akşam nefes almakta iyice zorlanmaya başladım gece 00.00 da acile zor yetiştik. 5 saat acilde BT ve kan tahlilleri için bekledikten sonra bana tekrar yatış verildi.
Akciğerlerime iyice inmiş ve tutulum artmış pnömoni(zaturre) çevirmişti. Hızlıca plazma tedavisine başlandı. Akabinde kortizon ve antibiyotik tedavisi devam etti. İlk önce 2 adet 2 gün sonra 2 adet olmak kaydıyla tam 4 adet plazma aldım.(Bu plazma covid geçirmiş bir kişiden alınan kanın antikorlarını ve diğer tedavi edici materyallerini hasta kişiye verilmesi) Bu plazma tedavisi ve diğer ilaç tedavileriyle ufaktan iyi hissetmeye daha rahat nefes almaya başladım. Tam 1 hafta hastanede yattım. O2 tedavisi aldım.
İzmirde yaşıyorum Cuma günü yaşadığımız deprem inanılmaz bir korku ve panik yarattı. Hastanenin 6. katındasınız ve inanılmaz bir sarsıntı kaçamıyorsunuz çıkarmıyorlar çünkü çıkmak yasak covid hastasısınız. Covid üzerine birde bu deprem inanılmaz sarstı bizi. Allah'a şükür sıkıntı olmadan atlattık. Aynı gün hoca iyileşmemin iyi gittiğini ve deprem nedeniylede eve gitmek istersem taburcu olabilecegimi söyledi.
Bende kabul ettim ve cuma (30 ekim) akşamı taburcu oldum. Şuan evimdeyim istirahat halindeyim ve tedavim devam ediyor. Her geçen gün daha iyi hissediyorum zamanla dahada düzeleceğimi söyledi hoca. Bunlar şuan aklıma gelenler. Çok zor günler geçirdim 33 yaşındayım ve senelerdir grip bile olmazdım. Lanet hastalık mafetti beni ama Allah'a şükür büyük oranda atlattım.

Bunları burada anlatmak istedim çünkü benzer şeyler yaşayan arkadaşlar olursa benimle iletişime geçebilirler. Psikolojik olarak yada başka elimden ne gelirse destek olmaya çalışacağım. Bu süreçte en büyük destekcim sevgili eşim oldu bir an bile beni yalnız bırakmadı. Allah ondan razı olsun.
2 gündür evdeyim çok şükür ama hala kafam yerine tam gelmedi. Geceleri rahat uyyamıyorum tepemde oksijen sesi hala geliyor.

Lütfen bu hastalığı ciddiye alın genç yaşlı dinlemiyor. Maskesiz sakın dışarı çıkmayın. Gereksiz asla dışarı çıkmayın. Kimseyle buluşmayın zorda kalmadıkça evinizde kalın. Nasıl ve nereden bulaşacağı belli olmuyor meredin.

Allah herkesin yardımcısı olsun. Dualarınızı eksik etmeyin. Allah'a emanet olun.