Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle şunu belirteyim, aracımdan yakıt ve temizlik konusunda cok memnunuz ama bebegimiz var ve malum hatchback bagaja birşey siğdıramıyoruz. O sebeple bagaji geniş bir sedan veya fiorino doblo tarzı bi araç almaya karar verdik. Malatya da öğretmenim. Okuldan eve git gel kullandım genel olarak.
Arabamız 1.4 dizel 2006 model ford fiesta
Tramer yok. (Sadece 300 lira)
270 bin km de
Tavan ve kaput boya görmemiş ama malum 15 yaşinda araba ve çamurluklar, 1 tane kapı, bagaj kapagı felan cevresinde yer yer boya ve değişen var. Mesela ben aldigim da bi kapida kocaman cizik vardı. Hemen boyattım. Temiz dursun zaten sıfır arac degil diyerek.
Arabamın yakıtı ciddi anlamda çok az. Hani derler ya " bana ne benzin fiyatlarindan, ben haftalik 50 koyuyorum". Benimki de öyle birsey
Masraf olarak tüm direksiyon setini kutusunu degistirdim. Cevirirken tik diye bi ses cikiyordu. Kronik dediler. 2.700 masraf ettim. Yag bakimi gecen hafta tim peteklerle değişti. Muayenesi gecen hafta yapıldı. 2022 ekim ayina kadar muayene derdi yok.
Sizin tek masrafınız on cam da catlak var. Ben boyle kullaniyorum ama hos durmuyor. 400 lira felanmış on cam.
Arac icin düşündüğümüz rakam 63.000 TL
Fiorino doblo nemo ...vs arac ile takas da olabilir.
Lutfen hemen "piyasayı ne hale getirdiniz" felan diye hakaret yazmayin. Benim alacagım fiorino da 30 bin den 60 70 bin e cıkmış durumda. Arac resimlerim aşağıdadır.
Saygılarımla.