Merhaba,

RestAPI kullanarak sunucumdan bir takım veriler çekmekteyim. Bu verilerden bazısı uygulamanın sol menüsünü oluşturuyor. Program arayüzü tabiri ile Navigation Drawer diyebiliriz. Program içerisinde sunucudan çektiğim kategori başlıklarını bir List<String> türü değişkeninde tutuyorum. Verilerin çekildiği kod satırından sonra Menüye ekleme işlemlerinin yapılması için çalışan kodlar NULL dönderiyor. Muhtemelen program akışı hızlı çalıştığı için veriler aktarılmadan diğer satırlara geçiş sağlanıyor. Menüye ekleme işlemini yaptırmadan Toast mesaj ile ekranda veriyi görebiliyorum. Ya da sout ile konsola yazdırabiliyorum. Menüye ekleme işlemini yaparken oluşturduğum List<String> türü değişkenin içini boş gösteriyor ve null veriyor. Veriler çekildikten sonra işlemlerin yapılmasını nasıl sağlayabilirim ? Bu konuda tecrübe eksikliğim mevcut. İlgili ve bilgili arkadaşlardan yardım istiyorum.

Teşekkürler

Aşağıda ki resimde altınız çizdiğim alan null dönderiyor. Verilerin çekildiği getData kısmında sout veya Toast yaptığımda çektiğini görebiliyorum. Verilerin çekildiği onResponse fonksiyonu içerisinde aşağıda ki işlemler yine başarılı sonuç vermiyor.