Aynısını düşünüyordum bende. Yani İzmirdeki felaket İstanbulda olsaydı ki 6.6 değil, 6.9 diyen var 7.2 diyen var; daha büyük ve kötü senaryolar yaşanabilirdi. Hadi dün ki depremden farklı olarak İstanbulda 7.0nin üzerinde bir deprem gerçekten hayatı felç eder. Büyük 99 depreminden sonra yapılan binalar hala komedi filmi gibi. Devletimizin bu depremleri bir uyarı bir uyarıcı olarak görüp önlem alması gerekiyor. İstanbulda Avcılara bakın, Büyükçekmecenin kırsal kesimlerine bakın veya merkezlere doğru ilerleyin hala dualarla ayakta olan yapılar var. Öyle müteahhitim diyip beyaz BMW 320 çekince olmuyor işler. Burda logo yapıp, satan adam bile gururlu bir şekilde uyuyor geceleri. Yapılan binalara sadece para - getiri olarak bakılıyor. Acil olarak deprem yönetmenliğine uygun hareket edilmeli şahsi görüşüm. Çünkü gerçekten büyük bir İstanbul depremi yalnızca İstanbulu değil; tüm Türkiyeyi etkiler. Ne zenginin, ne garibanın burnu kanasın. Japonya, deprem ülkesi adamlar 7.5lik depremde kahkaha atıyorlar. Biz 6.0da 3 gün geceleri uyurken inşallah gece deprem olmaz diye uyuyoruz. Umarım devletimiz gereken adımları atar. Çünkü her depremden sonra yeni bina yapılması bir önlem/tedbir değildir. Depremden sonra hayatın normale dönebilmesi, kimsenin burnunun bile kanamaması için uğraşmamız gerekiyor. Tekrardan geçmiş olsun İzmir. Hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifâlar diliyorum. İnşallah bir daha böyle birşey yaşamayız.