Merhaba dostlar.

Bir süredir peşinde olduğum ve KPSS sonrası artık yoğunlaşacağım Python ve Django eğitimleri için hem çalışma hem de yayınlama için VDS kiralamak ve yaptığım projeleri buradan yayınlamak istiyorum. Ancak henüz yolun başında bile olmadığım için aklımdaki 2 soruyu netleştirmeme ihtiyacım var. Bilgi verirseniz gerçekten çok sevinirim.
  1. Localde kurulum yapıp Django uygulamasını çalıştırdım. Ancak bu uygulamaya sadece kendi bilgisayarımdan erişebiliyorum. Ama yarın ofiste olunca oradan çalışmam mümkün olmayacak. Örneğin kendime bir blog uygulaması oluşturdum ve bunu yayınlamaya karar verdim. Yine bu durumda mümkün olmayacak. Bu işlemler için VDS kiralamayı düşünüyorum. Bu VDS'yi nasıl hem çalışma hem de yayın yapmak için nasıl yapılandırmamı önerirsiniz?
  2. VDS kiraladık kurulumları yaptık. Mesela Atom ile uzak sunucuya FTP üzerinden bağlanıp PHP ile çalışabiliyorum. Kaydettiğim her dosya anında sunucuya yüklenerek canlı ortama geçiyor. Bunu Python için yapabileceğim bir editör var mıdır?
Aklımda deli sorular Yardımcı olabilecek varsa bilgi verirse sevinirim. Şuan bu hususları netleştirmeden başlamak istemiyorum. Cevaplarınıza göre VDS kiralamasını yapıp editör ile kafam rahat bir şekilde başlamak isterim. Şimdiden teşekkür ederim.