Biliyorsunuz İzmir'de deprem meydana geldi ve gerçekten çok kötü bir olay ölenlere rahmet ,yaralılara şifa diliyorum. Bu gece hiç uyuyamadım açıkcası İstanbul depreminin 30 yıl içinde olacağını söylüyorlar tabi daha da erken olabilir belli olmaz orası allahdan gelecek elbet ama ben gece yatınca yanımda 1 şişe su vardı o da az kalmıştı.. dedim ulan bir deprem olsa ne yiyecek yemeğim var ne içecek suyum ne bir iletişim kaynağım ( telefon hariç ) her şeyi geçtim 1 tane düdüğüm bile yok sesimi duyuracağım. sonra bir araştırma yapayım bu deprem çantaları için dedim 90 tl ye'de var 400 tl ye'de 1000 tl ye'de.. böyle gidiyor fiyatlar. elbette herkesin evinde olması gerekiyor mantıkta ama ben merak ediyorum kaç kişi evinde deprem çantası bulunduruyor ? Bulunduranların tavsiyeleri nelerdir, pahalıyı mı almalı ucuzu mu ? pahalısını geçtim bu fiyat farkı neden temelde içinde olması gereken şeyler nelerdir ? yoksa ucuz bir çanta alıp kendimiz mi içini doldurmalıyız ne kadar fark yaratır. nerede saklamak en mantıklısı, 3 kişi için 3 tane çanta mı olması gerekiyor ? biz aile olarak hep şu mantıktaydık işte doğal afet allahdan gelir kaderimizde ölüm varsa ölürüz yiyecek yemeğimiz varsa yeriz.. bu mantık çok ölü bir mantık bu zamana kadar böyle gitti diye böyle olacak değil zaten İstanbul'da vs. eski ev sayısı çok her evi yıkıp sıfırdan yapmak çok uzun ve maliyetli bir iş ama belki bir çanta fark yaratabilir.