Benim telefonumda yeni iPhone SE 3 ay oldu şarj yüzdesi %98 ancak kullanımda aynı hatta yeni güncelleme ile daha çok dayanıyor. Algıyla falan bi alakası yok bu arada pil ömrü istiyorsanız Android kullanın
Android de kullanıyorum iphone da
Piller evladiyelik değildir.
Apple size ortalama 500 doldur boşalttan sonra pil kapasitesinin %80'ini kullanabileceğinizi garanti ediyor.
Siz bir iphone u alıp 4 ay kullanmışsınız.
120 günde 100 kere şarj ettiğinizi düşünelim.
Bu pilin sağlığının %100'de kalmasını nasıl beklersiniz?
Siz 500 doldur boşaltın %20'sini kullanmışsınız ve pil sağlığındaki %3'lük düşüşün olmaması gerektiğine inanıyorsunuz.
Pili özenli şarj ettiğiniz için %4-5 değil %3 lük bir düşüş yaşamışsınız.
Burada nasıl bir algı çalışması olduğunu düşünüyorsunuz ve pil sağlığının aylaca %100 olarak kalması gerektiğine mi inanıyorsunuz?
Al işte, bir şey istediğim yok. Halimden de gayet memnunum. Pilin evladiyelik olmadığının farkındayım zaten sadece söylemek istediğim şey android cihaz kullanan kullanıcıların pil ile ilgili bir algısal problemi olmamasından kaynaklı. Android de pil sağlığı kısmını ekleyebilir. Olay sadece kullanıcıları psikolojik etkilemek ki buna da plagomani deniyor sevgili arkadaşım. pil yüzdem düştüğü için ağlamıyorum açıkçası umrumda bile değil böyle bir şey aklıma takılınca düşünceleri merak ettim