Bu arkadaş sanırım dün gece foruma kaydolup gelir gelmez yine tartışmalı bir konu açmıştı. Kendisinin twitter ve instagramdaki çok büyük sayfaların sahibi olduğunu söylüyor ve nasıl reklam alabilirim diyordu. İşin garibi ise bahsettiği sayfaların tamamı zaten aylardır reklam alan ve herkesin bildiği sayfalar yani arkadaş reklam almayı gayet iyi bilmesine rağmen sanki hiç reklam almamış gibi konuşuyordu. Alta gelen yorumlara da yine manasız cevaplar vererek adeta milletle dalga geçiyordu. Ben de forumda çok eski değilim bilmediğim kurallar konular vardır ama bu arkadaşın o konudan sonra uzaklaştırma yada banlanma alacağını düşünmüştüm ve yorum yapmaya değer görmemiştim. Şimdi bu konusunu popüler sekmesinde görünce dayanamadım ve ilk defa bu kadar uzun bir yazı yazıyorum forumda. Belliki arkadaşın insanları sinir etmek, alaya almak ve küçümsemek üzerine bir reklam stratejisi var. Hatta benim bu yaptığım yorumu görünce de daha fazla hit aldığı için de sevinecektir muhtemelen. Twitterda ve diğer sosyal medyalarda da bu tarz ilgi geçen insanlara karşı yapılacak en iyi şey hiç cevap vermemek ama insan kendini tutamıyor bazen. Şahsen böyle bir hesabin forumda bulunması beni rahatsız ediyor. (Eğer yazdığım herhangi bir şey forum kurallarına aykırı ise yetkili arkadaşlar mesajımı silebilirler.)
Evet dün girdik bu sizi neden rahatsız ediyor. Bu ayar verme ahlakı nerden geliyor anlamıyorum ve bunu yapanların hiçbiri tecrübeli yazarlar değil. Tecrübeli yazarlar iyi reklam yaptınız deyip geçtiler çünkü onlar bu olgunluğa erişmiş insanlar. Girdik kurallar çıktık kurallar siz bu siteden para mı kazanıyorsunuz yoksa sosyalleşip kendi egonuzu mu tatmin ediyorsunuz. Bir de yöneticiye ayar veriyor yok "kurallara aykırıysam beni sil" diyerek çocuksu hareketler bunlar. Siteye girdiğimizde ticari aktivite çok kısıtlı geldi şahsıma insanlar sürekli ban'lanma korkusuyla birbirlerine fiyat dahi soramaz haldeydi bütün sosyal mecralarda bu platformdaki insanlar işgüzar olarak karalanmasının sebebi de bundan kaynaklanıyor olabilir. Yaptığımız belki etil değil ancak ben burayı bir pazar yeri olarak görüyorum. Forum olarak kullanmak isteyenler gitsin donanım habere üye olsun. Elitlik yapmak isteyen gitsin ekşi sözlüğe içerik üretsin. Ben buraya girdiğim gün dünya kadar mesaj aldım. İlerlemek isteyen arkadaşlarla irtibat kurdum. Mobile geçmek isteyenler, pazarlama datasını Scrape edemeyenler, ulaşamayanlar, web ara yüzü için tema arayanlar bir çok arkadaşla irtibat kurdum. İyi fikirlerine ortaklık talebi oluşturdum. Kısıtlamalar... yok efendim banlamalar bu tarz platformlarda insanların girişimciliğini düşürür etkinliğini azaltır. Bu arkadaş 23 yaşında 4. ayda foruma girmiş ve yazdığı en uzun yazı bu olmasıyla övünüyor maalesef bu da insanlara işlerini tarif etmek. Benim forumda olmamdan rahatsızmış gerekçesi ne spekülasyon ispatı ne evham. Ben seve seve tecrübemden eğer varsa insanları mahrum bırakmak istemem forumda iyi grafikerler, içerik üreticileri var ve bunalmış durumdalar. Şahsıma büyük gelen bir lokma geldiğinde bu arkadaşlarla irtibat kurmaktan çekinmem çünkü ticaret tam olarak budur.