hocam 4-5 yıl boyunca tırnak batmasıyla uğraştım defalarca küçük operasyonlar ve ameliyatlar oldum her iki ayağımında baş parmağına tırnak batması yaşadım kaç defa çektirdiysem yine battı son çözüm olarak tel taktırdım sizin fotoğrafta attığınız gibi büyük bir tel değil çok küçük ayağınızda olduğunu bile hissetmiyorsunuz yapılışından biraz bahsedeyim. baş parmağının kenarları temizleniyor yavaş yavaş tırnak makasıyla kesiliyor ve telin girebileceği şekilde yanlardan yer açılıyor tabi bunların hepsi yapılırken anestezi kullanılmıyor çünkü çok fazla acı verici bir şey değil ama bana yapılırken ben bayıldım kan tuttuğu için

çok azıcıkta kanama oluyor. yaptırmanı tavsiye ederim yaptırdıktan sonra ise geniş çoraplar giy dar çoraplar giyersen tırnağa baskı uygular ve yine batar bunun için özel çoraplar var bitkisel çoraplar var onları kullanıyorum ben almanızıda öneririm ve son olarak ayakkabı seçimi önemlidir kesinlikle dar ayakkabı almayınız dar aldığınız zaman yine baskı uygular ve yine batar tırnağın batmasından ziyade parmaklarınızda yamulur. alıcağınız ayakkabının uç kısımlar dar olmasın örnek veriyim baş parmaktan serçe parmağınız arası 5cm ise ayakkabının ön kısmını 6cm civarı alın cm olarak örneklendirdim yani demek istediğim biraz daha büyük alın pek sorun olmuyor tel takdırdıktan sonra hiç problem yaşamadım telin fotoğrafınıda aşağıya bırakıyorum
bu şekildedir yanlardan tel baskı uyguluyor tırnağa batmıyacağı şekilde ve tırnak öyle uzuyor teli çıkarmanıza gerek yoktur zaten aylar sonra tırnak uzadıkça tel kendisi otomatik çıkmaktadır. geçmiş olsun hocam