ahmetsen10 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bizim burada elmanin kilosunu toptancilar 50kurustan salcalik biberleri 50kurustan aliyolar üretici para kazanamıyor biz kornison turşu yapiyoruz kilosunu büyük küçüklüğüne göre 3.20 1.50 50kurus gibi fiyatlardan aliyolar fakat küçücük ilaç 200tl 1000 adet tohum 200 250tl delirmemek elde değil çiftçi para kazanamıyor meyve sebzeler çok elden geçiyor maalesef aracılar kazanıyor paralari


Edit konuyu tam okumadığım için böyle isyan ettim kusura bakmayın 😂
Estağfirullah hocam. Piyasa maalesef böyle. Biz küçük üretici sınıfına giriyoruz. Bahçeden çıkan az bir miktarı kendimiz semt pazarına götürüp direkt satıyoruz.
En çok bilinen ve tüketilen sebzeler maalesef yapılan emeği ve masrafı karşılamıyor.

Bundan yaklaşık 30 sene önce salatalık zarar ettirmeye başladı. Daha o zamanlarda işler bozulmaya başladı. Mecburen seracılık başladı şimdi herkes küçük dahi olsa sera sahibi.
Eskiden herşey bol ve bereketli olurdu. Son 10 yılda neredeyse her yıl bir sebze verimi olmuyor. Bu sene tohumların çimlenme oranı bile çok düşüktü. geçen yıl domates yoktu.

Domates biber patlıcan salatalık bol ürün olsa bile maliyeti karşılamıyor. Ben bu yıl goji berry ve ejder meyvesi ektim çok az sayıda. Onları çoğaltacağım.