Hephaistos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hem Android hemde IOS telefonlar var ve hepsinde aynı şekilde. Bağlı görünüyor ama herhangi bir uygulama açtığınız zaman bağlantı yok uyarısı geliyor. Telefon bağlı göründüğü halde tekrar internete erişmeye çalışıyor bağlantı sağlanıyor ama 1 dk sonra filan tekrar aynı sorun tekrarlıyor. İşletim sistemi versiyonları da güncel. Belki telefonlar ile alakalıdır diye yeni sıfır bir telefon ile de bağlandık aynı sorun devam ediyor
Hocam firewall da ip kiralama süresini düşürmeyi deneyin örneğin ben sizin şirketinizi ziyaret eden bir misafirim ve wifinize bağlandım işim bitti ayrıldım şirketinizden. Ama benim cihazıma ayrılan ip adresi. Cihazın MAC adresi sayesinde firewall da tutuluyor ve o ip yi başka hiç bir cihaza vermiyor. Öyle olunca 0-255 arası kota dolduğunda sizin dediğiniz durumlar yaşana bilir. Benimki sadece ön görü ama firewall default 100-255 kalmış olabilir kotayı arttırın ve dediğim kira olayını bağlantıdan çıkıldıktan 24 saat sonra silinecek şekilde ayarlayın. Öncelikle bunu kontrol edin.

Sorun devam ederse mobil cihaza sabit ip verip dns yazın. Böyle bir hareket sonrası kiralanmış ip nin sahibi olan mac adresi güncellenmiş olur. Bu şekilde tekrar dener misiniz.

Fortigate de bu şekilde yapılıyor ama sizin firewall inizi daha önce hiç kullanmadım. https://www.tekur.net/fortigate-dhcp-lease-suere-ayar/