ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam retail arbitrage olayında ben amazondan alıp amazonda satmayı denedim İşe yaradığı oldu. Ama çok kovalamak lazım. Bir de Amazon depolarında değilse ürününüz gerçekten olay çok zor. Bir sürü insanın Prime üyeliği var Amerika'da. Adamların yemek kültürü fast-food. Herşey hızlı olsun istiyorlar
Arbitraj olayını kripto paralar için araştırmıştım ama perakende sektöründe de uygulamak mantıklı. Ben doğrudan dokunabildiğim, kalitesini bildiğim ve süreci yönetebildiğim iş modelini benimsiyorum. Hem kar oranı daha yüksek hem rekabeti daha düşük. Hacim görece daha düşük ancak kar marjını hesaplayınca dengeliyor gibi.

Teslimat konusunda Amazon çıtayı o kadar yükseltti ki, artık yeni normal 3 günde teslimat. Geçen bir müşterim Türkiye'den 3 günde teslimat yapılabildiğini, benim neden 5-6 günde teslim ettiğimi sordu. Süreç detayı vermedim tabii ama beklentiler bu yönde hocam.

Türkiye'de de hizmet kalitesi yükseliyor. Dün gece saat 23:00 gibi Amazon Türkiye'den sipariş verdim, 1 saat önce teslim edildi. Artık 3-5 lira fazla olsun Amazon'dan gelsin diyorum. Sorgusuz sualsiz iade de cabası