Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle Merhaba Hocam Kurallarına Uyulduğu Takdirde Zor Olan Bir Durum Yok Özellikle Stoksuzda Hiç Yok Aldığımız Yerde Aktif ve Çok Satışı Var İse Bir Ürünün Sorun Olmaz.
Şimdi sorun uzun kargo süreleri hocam. Mesela ürünü Çin'den alıp, Amerika'ya kargoluyorsunuz. Arada 3 hafta geçiyor en iyi ihtimalle. Hadi ekspress falan 2 hafta diyelim. Öteki tarafta mutlaka birisi o ürünü FBA ile satıp 3 gün içinde kargosunu gerçekleştiriyor. Amazon'da neredeyse Dropshipping'de olup da FBA'da olmayan ürün yok gibi. Bu sebeple Dropshipping ürün 3 kuruş fazla olsa da Amerikalı sorun etmiyor.

Dropshipping'in bir diğer kötü yanı da iade ürünler. Malum iade ürünleri geri almak v.s. çok büyük külfet. Başıma geldi ondan biliyorum. Sonuçta hiç görmediğiniz bir ürünü satıyorsunuz.

Ha Türkiye yönünden yaparsınız Dropshipping'i yani türk firmasından, ürünü görürsünüz ve ürün asla FBA'da yoktur ya da FBA fiyatları ile yarı yarıya oranda rekabet edebiliyorsunuzdur, o zaman bir şey diyemem.

Amazon Amerika ile ilgili kitap yazacak seviyeye geldim bir senede. Almadığım ücretli eğitim kalmadı. FBA tutturulabilirse harika bir iş ama ben dropshipping'den 3-5 adam dışında para kazanan duymadım, görmedim. Gördüklerim de şüpheli.

Lafım size değil hocam sakın yanlış anlamayın. Eğer bu bir ticaret konusu ise özür dilerim. Bilgilendirme konusu diye düşüncelerimi yazıyorum.