msergek adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nuru osmaniye camiinin arkasında cagaloglunanl cikan yolun arka sokakları imalatçı ve toptancı. Bir de Kapalıçarşı da pastirmaci han da imalacilar var.

Ben o zamanlar 4 te 1 fiyata almıştım.

Hatta aldıktan sonra aynı gün başka kuyumcuya sorduk 2 katı fiyat vermişti

Önemli olan berraklık ve kesim kalitesi hocam. 0.5 karat okup 5000 olanda var. 2 karat olup 1500 e de var
Babamda nuru osmaniye camiinin o taraflarda vardır demişti bu beyazıd tarafından inmek lazım sanırım hocam o aralardaki kuyumcular değil mi?

Maharaja adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2000-2500'e alınacak pırlantadan hayır gelmez. Ya kötü, küçük, rengi sararmış, berrak olmayan taştır ya da müşteriden gelen taştır. En azından 0,35 karat öneririm. Renk olarak da D,E,F,G olabilr. daha ötesi yine kalitesiz. +Bana kalırsa pırlanda almayın. Kendim de aldım resmen saçmalık. Eşim de aynı görüşte. Dışarıdan pırlanta olup olmadığını anlamak da mümkün değil.
hocam önerebileceğiniz alternatif var mı1?

rowCount adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Zen'in internet sitesinde 4 bin tl'e pirlanta beğendim evlenme teklifi için resimlerde biraz tuhaf geldi bende atladım zen' e gittim abi nokta kadar bile değil 4 bin tl yazmışlar ve internet fiyatlari ile normal mağaza fiyatlari arasında büyük bir fark var..
Kesinlikle hocam alakası yok bit kadar

ruudler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kapalı çarşıda tanıdığım var, istersen yardımcı olabilirim.
Hocam dükkan ismini söylerseniz uğrayabilirim yarın

ByQush adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O fiyatta pırlanta bit kadar oluyor ve İnan takmak istemezsin. Maalesef takılabilecek taş en az 0.25 karat olmalı o da en az 3.000 gözden çıkaracaksın. Yengenin dediği gibi gereksiz pahalı.
Bak ben 3 gün önce teklif ettim Swarovski taş, halka beyaz altın. Hem taş büyük 0.45 bunu pırlanta da alsan 10k en az. Bu taş en az pırlanta kadar değerli tastır ve kuyumcu mikroskobuyla bakmadan ayırt edilemez hem değerli , hem bütçe olarak dediğimi tercih edebilirsin, yengeye sor bilir taşı.
Allah tamamına erdirsin.
Swarovskiler kararma yapıyor mu hocam bir de öyle bir şey var bir kere alalım da kararma falan yapmasın istiyoruz çünkü