Öncelikle herkesin geçmiş Mevlid Kandilini ve 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlarım.

Bir önceki konumda E Ticaret'e girme konusunda destek istemiştim, sağolsun cevap yazanlar çok oldu. E-Ticaret işi bilmediğim bir sektör ve sermaye isteyen bir sektör. Tutturulabilirse güzel kazançlar elde ettirilebilecek bir sektör fakat sermaye konusunda Babam'dan fazlasıyla destek alacağım ve bu desteği boşa çıkarmak istemiyorum. Son kurşunum kaldı açıkçası hedefi tam isabetle vurmam gerekiyor. Araştırma vs yaptım fakat işleri çok iyi olanda var henüz satış yapamayan da kafam bir hayli karışık. E-İhracat konusunda bir hocamdan bilgi aldım fakat orada da site açmak bunu yükseltmek vs pek bir bilgim yok. Bilgisayar Programcılığı mezunuyum ama yapabileceğim en fazla Wordpress üzerinde bir site kurmak oluyor o kadar, o da çok profesyonel değil. Siteyi açıp kurmak kolay fakat bunu sıralamada vs yükseltmek önemli olan.

Burada işin içine SEO kavramı giriyor, SEO konusunda açıkçası burada ekmek yiyen işinin ehli bir çok insan var fakat çoğu işverene göre şehir efsanesi gibi birşey. Vakti zamanında İzmir'de bir firmaya iş görüşmesine gittim, üretim yapan bir firma kapıda son model bir Porsche duruyor, görüşmeleri patron yapıyor. İşte sordu bana nasıl yaparız site açacağız yükselteceğiz gibi. Bende anlattım siteyi işte Wordpress üzerinden olsun kodlamayla olsun bir şekilde oluşturabilirim, sıralamada yükselme kısmında ise SEO kavramı devreye giriyor. İyi araştırmalarla birlikte sıralamada yükselebiliriz dedim. Bu gülmeye başladı SEO SEO SEO herkesin ağzında bu kelime dolaşıyor dedi, bu bir şehir efsanesi dedi. Birşey diyemedim, yapabileceğim başka bir şey yok sağolun diyip çıkmıştım. Açıkçası SEO kavramının var olduğuna inanıyorum ve bu yolda nasıl Uzman olunabilir bilmiyorum.

Kendime bir alan seçmeye çalışıyorum, SEO kavramı açıkçası baya sıcak geliyor fakat bilgi sahibi olmayınca zorluklarını bilmeyince haliyle kafamın içi soru işaretleriyle dolu. Bu yolda neler yapmalıyım, hangi materyallerle çalışmalıyım, en azından hafifte olsa karanlık yoluma ışık tutacak birileri varsa şimdiden çok teşekkür ederim. Mutlu günler dilerim herkese.