Ben açıkçası artık kura bilerek müdahale etmediklerini düşünüyorum. Türkiye'nin dinamik nüfusu, konumu vs. bu düşünce de etkili olabilir. Kısacası Türkiye ucuz işgücü ülkesi konumuna gelecek. Yabancı sermaye gelip fabrika açacak, burada üretecek. Konum olarak Avrupa'ya da yakın. İşsizlik bir nebze olsun azalacak, asgari ücretlinin sayısı artacak.
yeni yeni bu görüş çıktı ortaya. çin yerine bize gelecekler. bizi tercih edecekler diye peki ukraynayı kim tercih etti ? yada başka avrupaya yakın ülkeleri. durum kötü gidiyor.
yabancı gelsin fabrika açsın dolar düşsün diyoruz o zaman yabancı için biz cazip olmayız.adam zaten dolara göre ucuzuz diye bize geliyor. ekonomi iyi olunca dolar düşecek bu sefer adama bi cazibesi kalmayacak. ardından adam daha ucuz iş gücüne gider. adamların derdi yakınlık uzaklık değil bana göre. yani bu zamana kadar çin ile gayet iyi idare ediyorlardı.
dükkan açacak adam pandemi bitsin bi sular durulsun öyle açarım diyor. yabancı adam gelip burda iş açması için zaman geçmesi lazım.
umuyorum tez zamanda güzel ülkem bu sıkıntıları atlatır. bu millet çok daha güzel günler görür.
Allah yar yardımcımız olsun