Yıllardır bilgisayarla inanılmaz yakından ilgiliyim ama bu akşam adeta saf bir mehmet aga gibi davrandım. Bilmediğim adresten aldığım bir exe dosyasını çalıştırdım ve program kendini imha edince direk anladım virüs yediğimi. Direk internet bağlantısını kesip bilgisayarı uçak moduna aldım. Daha sonra da bilgisayara format attım.

İlk sorum : Formattan sonra, yüklenmiş olan zararlı yazılımın bilgisayarda kalma ihtimali var mıdır?

Daha sonra mail kurtarma epostamın değiştiğini öğrendim. Hemen girip kurtarmaya çalıştığımda ise telefon numaram da devredışı bırakılmıştı. Sonra Allahın lütfu mudur bilinmez kendi numaram çıktı ve sms gönderilsin mi dedi. Evet dedikten sonra önce şifremi değiştirdim sonra oturum açan cihazların hepsini kapattım. Sonrasında 2 adımlı doğrulama seçeneklerinin tamamını aktifleştirdim ve sanırım şuan hesabımı kurtarmayı başardım.

İkinci sorum : Format + mailin şifresini değiştirip ayarları yapmama rağmen daha da alabileceğim bir güvenlik önlemi var mıdır?

Herkese teşekkürler çok gergin bir gece oldu benim için

Edit : eset nod32 indiriyorum. Başka program tavsiyesi varsa hepsini kuracağım sırayla

Edit 2 : güncel durum https://imghub.io/i/9Gu

Edit 3 : tüm şifrelerimi değiştirdim. Uğraştırdı baya ama sanırım ucuz yırttım