Dün gece 1 bölüm izler, gerisini sonra yavaş yavaş izlerim dedim. Bir başladım 1. sezon bitti. :rokito2:
Değişik konuları ve bilim kurgu veya ona yakın diziler izlemeyi seviyorum. Başlıkta belirttiğim dizinin 1. sezonu 6 bölümlük olarak yayınlanmış. Bu diziyi sizlere önermemdeki nedenlerden biri; ilk defa yabancı bir yapımcı ve senaristlerin Türk oyuncuya ve Türklere ana karakterlerden rol vermiş olmasıdır. Bu şekilde dizi ben bilmiyorum. Bilen varsa söylerse çok sevinirim :rokito1:

Spolier vermeden dizinin biraz konusundan ve çekiciliğinden bahsedeyim...

Yukarıda belirttiğim gibi dizide Türk karakteri var ve bu karakteri de Türk oyuncu canlandırıyor. Karakterin ismi Ayaz. Karakteri canlandıran oyuncu ise Mehmet Kurtuluş reisdir. Adamın oyunculuğu ve jönlüğü bombaydı. Bu dizide ayrı bir yakıyor ortalığı. Dizide Türklüğüne toz kondurmadığı gibi, Türk'ün şefkat, doğruluk, cesaret ve azmini çok iyi şekilde yansıtmış. Şaşırtıcı derecede de senaristler buna yer vermeye çalışmış. Ayrıca dizide aşırı derece ırkçılık temaları mevcut. Bunun yanında Arabın, Türkü sırtından nasıl vurduğunu göreceksiniz. Orada bile hainlik ve ötekileştirme peşindeler. Bu ırkçılığı yansıtmayan veya en az yansıtan karakter yine Türk olarak gösterilmiş. Ama tek sinir bozucu tarafı, Ayaz'ın mesleğidir. :rokito21: Mesleğini açıklamayacağım, izlemek isteyene merak konusu daha olsun.

Gelelim dizinin konusuna...
Dizi çoğunlukla tek mekanda yani uçakta geçiyor. Uluslararası özel hava taşımacılığı olduğu için bol miktarda farklı ırkta insan var. İtalyan Nato Binbaşı komutanı havaalanına gelerek uçağı kaçırmasıyla senaryo başlıyor. Daha sonra anlaşılıyor ki, hayatta kalmak için bu girişimde bulunuyor. Nedeni dizi ilerledikçe belli olmaya başlayan, Güneş'ten kaynaklı ölümlerin başlamasıdır. Güneş ışınlarına maruz kalan insanlar ölmeye başlıyor. Bu sebeple 1. sezon sonuna kadar sürekli Batı'ya uçarak Güneş'ten kaçıp hayatta kalmaya çalışıyorlar.

İzlemeyi düşünenler için, spoiler niteliği taşımadığı için şu ayrıntıyı vermek istiyorum; Dizinin son bölümünde Güneş, Türkiye'den doğuyor :rokito20:

Dipnot: İtalyan Binbaşıya çok söveceksiniz :rokito12: