Merhaba,
1 ay öncesine kadar uzun uğraşlar sonucu bitirip piyasaya iki adet tema ile sürdüğüm YSRPRESS yönetim panelini ürünleri satıştan kaldırarak yoğun bakıma almıştım. Satışını yaptığım panelde çoklu dil özelliği session değiştirilerek kullanılmakta olup aynı içeriği birçok kere her dilde eklemek gerekmekteydi. Paneli yazarken açık kaynak bir döküman bulunmadığı için ( yada ben bulamadım ) sıfırdan düşünüp planlama yapıp ortaya çıkarmıştım.

1 hafta önce YSRPRESS adını verdiğim projemin v2'sini yapmaya karar verdim. 3 gün öncede yeni bir admin arayüzünü kullanarak sistemi yazmaya başlamıştım ki yeni özellik olan tabmenülerde çoklu özelliğinin sistemini oturtmadan giriştiğimin farkında vardım.
Aynı anda birden fazla dil seçeneği ile içerik eklemenin altyapsını kafamda oturttuktan sonra bu seferde sef url olayında takılı kaldım. 4 günlük bir dinlenmenin ardından bugün itirabiyle tabmenü şeklinde çoklu dil eklerken içerik sef url'lerini de başarılı bir şekilde elde edip veritabanına kaydetmeyi başarmış bulunmaktayım.

Ben 2006 yılından beri web sektörü içerisinde biri olarak sadece HTML/CSS ile sınırlı kaldığım için PHP yada backend tarafında hiç kendimi geliştiremedim. Araştırma ve bilgi toplamanın backend kısmında sadece insert & update & delete bilgisi olan bir adamı ne tür bir manyak haline getireceğinin canlı bir örneğiyimdir. Kaldı ki piyasada lisanslı şekilde satılan çoklu dil scriptlerini açık kaynak 50 tlye satmışlığımda vardır

Velhasıl kelam bu konu kendimi övmek adına değil. Benden YSRPRESS altyapısı ile açık kaynak çoklu dil desteğine ve piyasada bulunmayan sistem yapısına sahip script alan arkadaşlara, satış konusuna bir kere bile uğramış fakat belki ucuz diye belkide tasarımları begenmedikleri için bakıp geçenlere bir haber niteliğidir.

YSRPRESS v2 PHP+PDO+AJAX altyapısı ile büyük bir azimle işlenmeye başlanmıştır. Maksimum 1 ay içerisinde (scriptleri ile birlikte ) kreatif önyüz tasarımları ile birlikte piyasaya sürülecektir. Sistemin yapısını anlamanız açısından aşağıda boş bir ekleme alanını paylaşıyorum.

Dipnot: İlk versiyonu benden alan bazı arkadaşların bu tarz bir sistem olsaydı daha güzel olurdu yada almaya niyetlenen arkadaşların bu tarzda olsaydı hemen alırdım demelerine müteakip, farklı freamwork ile yapılan sistemleri tarayıcı üzerinde birkaç gün inceleme sonucunda v2 sürümünü yeniden yapmaya karar verdim.
Dipnot2: Elimde hiçbir ürünün sistemin ***** dosyaları bulunmamaktadır. ( ilgili sisteme sahip olan arkadaşlar içiniz rahat olsun. Kul hakkı bende yenmez. )
Dipnot3: Sistem sıfır bilgi sıfır yardımcı kaynak ile kodlanmıştır. v2 'side aynı şekilde kodlanmaya devam edecektir.
Dipnot4: Sistem bittikten sonra açık kaynak satış hakkı devir edilmeyecektir. Evladiyelik bir sistem yapmaktayım.
Dipnot5: Sistem içeriği hakkında deşifre olmayacağını düşündüğüm soruları seve seve cevaplarım.

Allaha Emanet Olun.