digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 200 senedir kendi silahını yapan, bizim bugün eriştiğimiz ve erişemediğimi mühendislik ve teknolojileri 50 senedir sahip olan, savunma bütçesi bizim 3 katımız olan. Bir ülkeden bahsediyoruz. Fransa bu Portekiz değil. Sarı yeleklilerin eylemi savaş çıkana kadardır. Savaş halinde her ülkede halk birlik olur ayaklanmaz.
Bizim merkez bankasında dolar yok sen Fransız ekonomisinin savaşını kaldırmayacağını sanıyorsun.
Adamlar Avrupa Birliği üyesi onlar her türlü borç bulur, bize bu ekonomide kimse borç vermez.
Fransa Türkiye'nin hala bir gömlek üzerindedir askeri teknoloji alanında. Ekonomi alanında ise Türkiye'nin en az 5 gömlek üzerindedir.
Fransa'yı küçümsemek ancak ekonomik ve askeri teknolojileri bilmemekten kaynaklanabilir.
tekrar diyorum yakın tarih örnekleri verdim size
Eyyy avrupa demiyorum ver mehter demiyorum hocam

Fransa Akdenizden sebepsiz kaçmadı Rusya libyadan sebepsiz uzaklaşmadı iha siha onlar boş 2 silahımız var hani zeytin dalı barış pınarında kullandığımız onlar başka ülkelerde yok zaten kullandığımız ülke Kim olursa geri vites yaptı yapacak abd uçak gemisi ve Araştırma gemilerini boş yere Akdeniz sokmadı bekliyor izliyorlar bu sistemi daha çözemediler.

Kör olan uçak gemi direk hedeftir ve bu olaya maruz kalan ülke kaçmaktan başka çare bulamıyor.

Mesela yunan f16 lafı bizden daha üst seviyede araplarinki ise en iyi Block serisi. Ama iş pilotta bitiyor belli bir süre sonra.

Tabi savaş demek maliyet demek siha bu sebeple iyi oluyor işletme maliyeti düşük yoksa cruze füzesi yolla uçak kaldır bombala maliyetli işler bunlar her ülke bunu kaldıramaz Fransa yine kaldıramaz.

Çeçenler rusyayı nasil masaya oturttu silahla değil taktik savaş ile

Dediğim gibi küçümsemeyin tsk yı iyi işler yapan sistemlerimiz mevcut.

Fransa ekonomik olarak tekrar diyorum çok iyi değiller bu corona bize ne yaptıysa onlara da yaptı Fransa macrondan ibaret değil macron bugün var yarın yok önemli olan ideolojilerin yok etmek.