Hocam ben bu haber çıktığı gün okudum. Haberde debiliyor ki Türkiye fransız savaş gemisine elektronik harp uyguladı. Bu nedenle gemi geri çekildi. Amerikalılar da konuyu araştırmak için istihbarat gemisi yolladı. Ve tüm bu haberlerin Birleşk Arap Emrlikleri ve Fransız basınında çıktığı söyleniyor.
Ve sen bu habere inandın mı? Arkaya 2 gemi videosu konulup yapılan uyduruk haberlere nasıl inanııyorsunuz? Hangi gemi? Bu Fransız gemisinin adı nedir? Amerika'nın gönderdiği istihbarat gemisinin adı nedir? Bu olaylar hangi gün yaşandı. Bu olaylar hangi FRansız ya da Arap basınında çıktı bu haberleri yayınlayanlar kaynak olarak kimi gösterdi?
Bir haberde olması gereken hiç bir şey yok, sadece bir masal var. Kaynak nedir? Bir haber okudunuz mu kaynağını sorgulayın hatta kaynağını teyit edin. Bizim basın çileden çıkmış durumda yurt dışından haber alıntılanıyor çarpıtılıyor. Ben gördüğün her dış kaynaklı haberin orjinal metnini kontrol ediyorum ingilizce rusça almanca değilse translate kullanıyorum.
Hocam
euronews ve sayfalarca kaynak var hepsi yalansa ben birşey diyemem.