Merhabalar,
Son günlerde komşulardan çok fazla ses şikayeti almaya başladım.
Özellikle oyun oynarken oluşan agresif davranışım, kulağımda iyi bir kulaklığın olması nedeni ile dışarıdan gelen sesleri engelliyor. Bu nedenle de ben normal konuşurken bile sesli konuşuyorum. Oyunlarda agresif bir tavır alınca haliyle çok yükseliyor sesim. Genellikle bu yüzden 11 den sonra oyun oynamayı bırakıp film video vs izliyorum veya single oyunlar oynamayı tercih ediyorum. Odama ses için yalıtım yaptırmak istiyorum ancak bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum. Ufak bir araştırma sonucunda Akustik Sünger tarzında bir ürün keşfettim. Bazı yayıncılarında odasında kullandığını görmüştüm hatta zamanında. Ancak benim merak edip Youtube üzerinde izlediğim kadarıyla ulaştığım sonuç, sesin mikrofona daha iyi gitmesini ekoyu vs önlediği yönünde. Benim çoğunlukla istediğim şey odada silah patlasa anca duyulur seviyesinde bir ses yalıtımı. Yani en azından avazımın çıktığı kadar bağırdığım zaman odadan çıksın istiyorum sadece o kadar. Onun dışında oyun oynarken bağırdığımda vs odadan dışarı çıksın istemiyorum. Bunun için ne yapabilirim?
Özetle: Odada yüksek sesle oyun oynadığım için komşular çok şikayet etti. Nasıl bir ses yalıtımı yaparsam odadan dışarıya ses gitmez. Bağırdığımda odadan dışarı çıkmaması için ne yapmalıyım? Odamın 4 bir yanını muhtemelen bu şekilde yalıtacağım.