Az önce en yakın arkadaşımın başına gelen olayı anlatıyorum. Kariyer net üzerinden iş başvuruları yapan arkadaşıma sabah AGRO GÜBRE diye bir şirket ismi kullanarak aşırı cazip iş teklifi içeren bir mail gönderdiler. İşin beğenilmeyecek bir yanı yoktu. Firmayı biraz araştırdığımızda firmanın kariyer net üzerinde bir ilanı yoktu. Gönderdikleri mailde ise işin beğenilmeyecek bir yanı yoktu, aranan kriterler arasında Organik Gübre Katılım Belgesi vardı sadece. Belgeyi de 1200 tl karşılığında verdikleri başka bir site üzerinde alınabilir. Arkadaşım bana siteleri söyledikten sonra whois den baktığımda sitelerin henüz 1 aylık oluğunu öğrendim. Hatta aradıklarıda ise belge için Kasım ayı programının dolu olduğunu en erken Aralık ayında belgeyi verebileceklerini söylediler. İş arayan insanları böyle d*olandırmak nasıl bir şerefsizliktir. Ben de iş arıyorum herkesin başına gelebilecek bir olay bu. Sizin çevrenizde de iş arayan arkadaşlarımız mutlaka olacaktir. Bizim başımıza ilk defa böyle bir şey geldi. Belki arkadaşım beni haberder etmese 1200 tl dolandırılmış olacakti. Arkadaşım sabah beni aradığın iş bulduğu için ağzı kulaklarındaydi. Parası bir yana iş arayan bir insanı böyle d*olandırmak hayalleriyle oynamak nasıl bir insafsızlıktır. Ve son olarak bu olayı adli mercilere nasıl aktarabiliriz kimsenin başının yanmasını istemiyoruz.