Arkadaşlar, konuyu açanın "inançsız gold üye" dediği kişi benim
Evet, teknik olarak gold üyeyim, ve de bu gibi düşünenlere göre yine teknik olarak inançsızım

Kendimce inandığım şeyler var ama konu bu değil.
Tartışmanın çıkma sebebi arkadaşın ayet paylaşımı değil. Kendisine de söyledim, bundan duydugumuz bir rahatsızlık olsa, kendisinin de dediği gibi sitenin footerında dönen ayetten rahatsız oluruz
"150 bin tl ine neler yapılabilir" başlıgında, verilen faiz tavsiyesinin altında ayet paylaşarak, siz müslüman değilsiniz" gibi bir çıkış yapması başlattı tartışmayı.
Kendisine, hiç kimsenin başkasının inanç muhakemesini yapma yetkisinde olmadıgını, bunun islamda da yerinin olmadıgını, ayrıca forumu amacı dışında kullandıgını ifade etmeye çalıştım.
O ise, müslüman birisi olarak bunun vazifesi oldugunu söyledi. Ben de forumda sadece faiz kelimesi 3000'den fazla içerikte geçiyor dedim, o zaman buyur hepsinde ayet paylaş, forumun hali ne olacak dedim. Tartışma böyle uzadı.
Arkadaş forumda herkes müslümanmış ve forumdaki düzen islami öğretiler ve kurallara göre olmalıymış gibi bir havadan çıkmadı, bu başlıkta oldugu gibi. Ben ise ısrarla herkes kendisine ters gelen konuda ayet paylaşırsa forumun hali ne olur fikrini aktarmaya çalıştım. Düşünüsenize, bu forumda çekilişe bile haram diyecek inançta adam vardır, her çekillişte ayet paylaşılsa? Neyse, konu çok uzayınca şikayeti başlatan da benim :
buyrun konusu :
https://www.r10.net/cozumlenmis-sika...ayetciyim.html detayını merak edenler için.
Arkadaş daha da ileriye giderek, faizden para kazananları tefecilik ve kanunsuzluk ile suçladı 
Cahil ve kafir gibi sıfatlar ile hakaret etti. Tabi bunların hiçbirisini burada yazmamış , mağdur edebiyatı çizmiş
Tartışma içerisinde kendisine
"Hangi mesajımda inanç hürriyetinize baskı kuruyorum" linkini at
"Tefecilik ve kanunsuzluk yaptıgımı ispatla"
"Bu cümleleriniz ile etrafınızdaki aile akraba ve dottlarınıza, hatta milyonlara faiz sistemine göre kredi kullanarak ev araba taksitli eşya alan herkese bu hakareti savuruyorsunuz"
gibi sorular da yönetltim ama Arapça metinler dışında cevap veremedi. Hatta ne son veba zamanında gönderilen bir ayeti paylaştı
@cleiner; sanırım yazışmanın tamamını okumadıgınız için bana takıntılı demişsiniz. Onedenle daha önce yazdığım ancak silinen konuda oldugu için okuyamadıgınızı düşündüğüm şeyi tekrar yazıyorum.
Öncelikle arkadaşın mesajı benden çok sizi rahatsız etmeliydi, zira islamiyette imanın muhakemesini bir tek Allah yapabilir, ki bu arkadaş kendi inancına göre böylesi büyük günaha girdi
Ben, kendi doğrularımı bulana kadar (lise yaşları) 5 vakit namaz kılan çok muhafazakar bir insandım. O arkadaştan kat ve kat fazla islami bilgim oldugundan emin olabilirsiniz.
3 ablam 5 vakit namaz kılar, birisi türbanlı ve aşırı dindar, diğerleri ise daha modern islami hayatı benimseyen inançlılar. Ailenin tek inançsızıyım (!)
Eşim oruç tuttugu için ramazan ayı boyunca islama aykırı içecek tüketmem,
Eşimin inancına saygımdan imam nikahı da kıydım
Toplu ortamda ramazan ayı boyunca su bile içmem insanların canı çeker, ayıp olur diye.
Toplu ortamda rahatsız olan birileri olabilir diye ezan okununca müziği kısarım
Ramazan aylarında iftar yemeklerini çevremde genelde ben organize ederim.
Ramazan aylarında zaman zaman oruç tutan arkadaşlarımdan iş yükünü alırım.
Cuma günleri, cuma saatinde kimseyi aramamaya çalışırım.
Evet, tüm bunlar bana çok gereksiz ve mantıksız gelmesine rağmen, inanca olan saygımdan dolayı bunu yaparım. Din kültürü ile ahlak bilgisi farklı şeylerdir

Tartışmayı başlatan arkadaşa bunu anlatamadım. Müslüman felsefesini kabul etmeyenleri ahlaksızlıkla bile suçlayabiliyordu. Ben inanca takıntılı birisi olsam, yetiştiğim ve halen bulundugum ortamda kafayı yerdim

Evet takıntım var, o da sırf dindar oldugu için tek saygı ve söz hakkını kendisinde bilenlere, her ortamı kendisine göre şekillendirmeye, diğerlerinin buna ayak uydurmasını bekleyenlere.
Adam şikayet konusunda burası ateistlerin, dinsizlerin forumu değil dedi, ama takıntılı ben oldum

Ağzımdan çıkan tek bir cümle oldumu insanları inancı nedeni ile ötekileştirdiğim, tam aksine hep buna karşı çıktım.
Arkadaş kendi inancına göre ayet paylaşıp başkalarını eleştirebiliyorsa, bu duygusal takılma ama aynısını ben yapınca inançlara takıntı mı oluyor ?
@cleiner; hocam, bu yorumunuzda bile beni ötekileştiriyorsunuz istemeden de olsa

Sadece inançlılar mı fikirleri konusunda hassas olabilir

Ben de çocugumun, ailemin ihtiyaçlarını karşıladıgım bir gelir modeli ile ilgili kötüleme ve hakaretler duymaktan rahatsız olamam mı ? (Kanuni bir gelir modeli) Bir rahatsızlıga duygusallık, diğerine takıntı diyorsunuz. Bu konularda bakın kimse hem fikir olamıyor, o nedenle en iyisi bu kapıları hiç açmamak.
Birisi çıkıp, faiz haram falan değil, bunlar uydurma, bakın keyfinize dese, rahatsız olmaz mısınız?
Ya da cuma günü veya bir bayramda, kandil gününde çıkıp bu günlerin anlamı yok dese?
Sonuçta forumda böyle düşünenler de var. Eminim bu örnek bile rahatsız ediyor, kimse başkasının kutsalına böyle dil uzatamaz elbette . Ama bu çerçeve belli kesim için değil, ateist için de, agnostik için de, putperest için de geçerlidir.
Bu forumdan ben de ekmek yiyorum, burada inanç dolayısı ile belki de sosyal hayatta yan yana bile gelmeyeceğimiz insanlar ile ticaret yapıp aynı ekmeği yiyoruz. Burası binlerce insanın gelir kapısı. Ayrıca moderatörler arasında da, aynı bizler gibi inançlısı da var, inançlılara göre inançsızı da

Kimse kendi sosyal çevresi gibi takılamaz.
Herkese selamlar
Eğer sadece ayet attınız diye atıldıysanız çok büyük bir ayıp ama anlaşılan hem diğer kişi hem de moderatörler amacınızı farklı yorumlamış.
Geçmiş olsun yine de.
Karşınızdakinin müslüman olduğundan neden bu kadar eminsiniz? Velev ki müslüman, size ne? Bana denk gelmediniz iyi ki.
@UzaN;
olaylara fazla duygusal yaklaşıp fazla ciddiye alıyorsunuz. Hassas olduğunuz konular olabilir ama bazı insanları da öyle kabul edip forumun engelleme özelliğini kullanmanızı öneririm, o üyenin yazdığı mesajı bende gördüm Bana kalırsa tamamen insanların
fikir özgürlüklerine ve inançlı yazılarına takıntılı olduğu için uyarılması gerekiyordu lakin burası bir devlet kurumu değil ve her telden binlerce insan var,
hepsi ile kimse başa çıkamaz. Bırak ne halleri varsa görsünler diyerek engelleme özelilğini kullanıp üyelik silmeden kendi işime bakarım, sizinkisi imama bile değil cemaate kızıp camiye gitmemek gibi oluyor. Yani her namaz kılan camiye giden işi adabı ile mi yapıyor saçma sapan konuşuyor, onlar o camiye gidiyor diye siz o camiye bir daha gitmeyecekmisiniz? o mantıkla düşünün öyle olmuş olsa inanın ülkede gidecek bir yer kalmaz.
Tavsiyem fazla duygusal yaklaşmayın.