ykbweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevgili arkadaşım, kardeşim, arkadaşım... Pandemi sadece Türkiye'de yok. Tüm dünyada var. Sen pandemiyi neden diğer müreffeh ülkeler gibi daha hafif geçirmiyorsun onu düşün.

Videodaki açıklama yapan kişi bir STK yöneticisi. Mesela ben Türkiye'nin ilk webmaster derneğinin kurucusuyum ve başkanıyım. (Daha sitesi bile bitmedi idare et ) Benim bir maddi sorunum da yok. İstediğim gibi harcama yapabiliyorum hem kendime, hem aileme, hem şirketime, hem mesleğime. Ama bu işi öğrenmek isteyen kişiler yeterli harcama yapabiliyor mu? Kaç kişi MOZ, SEMrush, Ahrefs benzeri araçların pro sürümüne sahip? Millet sanal kartlarla taklalar atıyor deneme sürümleri için. Ama kaliteli iş çıkarması için alması şart değil mi?

Yukarıdaki paragrafı şunun için yazdım: Eğer benbir sivil toplum kuruluşu başkanı olarak bir gün bir devlet yetkilisine "gençlerimiz kendilerini web alanında geliştirmek için yeterli maddi imkana sahip değil" cümlesini kurarsam bunu kendi adıma değil, temsil ettiğim STK adına kurarım. Adam bir STK temsilcisi ve üyeleri adına konuşuyor. Mevzu adamın eve ekmek götürmesi değil.

yapmayın lütfen pandemi dönemini hangi ülke hafif geçiriyor,ekonomileri okadar berbat olduki, kendilerini kurtarmak için daha şimdiden gariban ülkelere sarmaya başladılar ,satın aldıkları devlet liderlerini görüyorsunuz,satın alamadıklarınada Türkiyeye sardıkları gibi sarıyorlar,neyse siyaset konusunu r10 da tartışmak istemiyorum,zaten hiç bir zamanda anlaşamıyoruz,en azından dışarıya karşı bir olmalıyız,iyi geceler