Ben bunu bayadır söylüyorum, salgının kontrolü yaz aylarında verilen tavizler ile inanılmaz zira girdi. Ve ülkece resmen veya isteyerek olmasa da cesitli sebepler dolayısıyla sürü bagisikligina benzer bir yola savrulduk.
Şu anda yapılan okulların komple açılma çalışmaları, üniversitelerin muhtemelen açılacak olmasi ve vaka sayıları artmasına rağmen her hangi bir somut önlem alınmaması da bunu destekliyor
Sürü bağışıklığı demek, hasta, yaşlı, kronik rahatsız insanları gözden çıkarmak demektir. Yani ekosistemdeki hayvan sürüsü mualemesi oluyor bu malesef hocam
Bu işin aşısı er ya da geç bulunacak, tamam ekonomi ortada, kapatamıyorsun, bari denetle, tedbir aldır. Aşı bulunana kadar ne kadar az insanımız hasta olsa veya vefat etse, o kadar iyi. Şuan devlet basın toplantısı dışında gerçekten hiç bir önlem almıyor, aldırmıyor. Plan yapıyor uygulamıyor. Aylardır ulaşıma düzen getirilecekti, neredde. Uzaktan eğitim desen, ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Kapasitemiz yok mu var, neden yapılmıyor ?