Normal şartlarda siz ilk üyeliğinizi yaptığınızda ve her ay düzenli ödemelerinizde adamların servis şartlarını kabul ediyorsunuz. Neden kapatmadı, kapanması lazımdı gibi açıklamalar çok saçma. Nasıl ki ttnet adsl hizmetini iptal ettiremeyen milyonlarca kişi varsa, nasıl hepsi uğraştıysa, sizin de basit bir şekilde almak için özen gösterdiğiniz bu servisi paşa paşa iptal ettirmeniz gerekiyordu. Bence adamların parasını ödeyin Türk itibarını daha fazla zedelemeyin, yarın öbürgün ihtiyacınız olduğunda gideceğiniz başka kapı bulmak zorunda kalmayın.
Yok ben bunlara takayım bu parayı diyor ve içinize sindiriyorsanız da işlemler şu şekilde olur. Hetzner'in eğer TR'de ticari bir kaydı yoksa ve bir avukatla çalışıyorsa, avukat size ödeme emri gönderebilir. Genelde bizim milletimiz ödeme emrini haciz kağıdı zanneder ve avukatla uzlaşmaya çalışır. Ödeme emrine 7 gün içinde itiraz ederseniz haciz kararı kesinleşmez ve eğer ödemeyi halen talep edecek olurlarsa, itirazın iptali davası açmaları gerekir. Bu noktada ödeyecekleri mahkeme masrafları, sizden tahsil edecekleri 78 Euro paradan düşük olacağı için genellikle tercih etmeyeceklerdir ve tercih etseler bile ülkemizde ticari bir karşılığı yoksa, sonuç alamayacaklardır diye düşünüyorum. Biz de şirkette 2-3 liranın altındaki bakiyelerin hiç birine itirazın iptali davası açmıyoruz ama ülkedeki genel durum bu, "ödemeyince iptal oluyor sandım". Sanmamalısınız işte, almak için nasıl evrak prosedülerini yerine getiriyorsanız, kullanırken de dünyanın en önemli sistemini yönetiyormuşçasına nasıl destek talepleri oluşturuyorsanız, iptal edeceğiniz zaman da ben bu servise devam etmiyorum demelisiniz. Adamlar o sunucuda sizin için donanım bekletmiş, elektrik harcamış. Kaybedeceğiniz sadece 700 lira para olmayacak, karşılığında bu alışkanlığı da kazanacak ve ülkemizdeki servis veren şirketlerin kalitesini artırmış olacaksınız. Telefon, internet, elektrik, su, doğalgaz faturaları ve kredi kartları için hiç birimiz böyle davranmıyoruz, hatta cayma ve gecikme bedellerini dahi ödüyoruz.