şirketi açtığınızda yazı alıyorsunuz.
Sigorta girişiniz yapıldıktan sonra sürekli olarak bir yer de çalışırken tekrar yazı almayı denediniz mi hocam
Aldığınız yazı, o gün itibariyle verilir. Örneğin; 01.01.2020 tarihinde yazıyı almışsınızdır. Memur kontrolleri sağlayıp yazıyı verir. Sen 02.02.2020 de sigortalı olarak başka bi yerde işe başlayıp aynı anda 01.01.2020 tarihinde ki yazıya istinaden "genç girişimci istisnasından" yararlanırsan hata yapmış olursun. ilgili mevzuatı incelemeni tavsiye ederim.
https://www.gib.gov.tr/sites/default...mciler2019.pdf
Aşağıya işe girmeden önce ki sorduğum sorunun cavabı bence gayet açık yazmışlar.
Planlarda bazı sorunlar oldu. İşten ayrıldım Kasım'ın ilk haftasında. Dediğim gibi bende sizin gibi düşündüğüm için işten ayrıltıktan sonra sonradan herhangi bir borç çıkmaması adına tekrar yazılı olarak sordum. ve Tekrar teşviğimin devam ettiğini yazılı olarak söylediler..
@edit: Yanlış anlaşılma olmasın. kesinlikle iddialaşmak gibi bir niyetim yok. Ancak bizzat başıma geldiğinden ve bu durumu gerçekten çok araştırdığım için biliyorum. Dedim ya 3 tane mali müşavire sordum 2si sıkıntı olacağını söylediler.Ancak çalıştığım kendi mali müşavirim sorun olmayacağını mevzuata tam hakim olduğunu ve daha önce birçok örneği olduğunu söyleyerek yazılı olarak sorup öğrenmemiz gerektiğini söyledi. Bunun üzerine yazılı olarak sorduğumda bu cevabı aldım.
Yine konuyu açan arkadaşa tavsiyem; SGK'na başvuru yapıp sorması. Çünkü anladığım kadarıyla bu konuda bir bilgi eksikliği var. Her mali müşavir bunu yorumluyor.