Ne kadar çok yanlış bilinen şey var okurken hayret ettim birde bilirkişi gibi konuşuyor bazıları 😇. Özetle DA, PA 3 günlük birşey yada bahar esintisi değildir. Moz DA ve PA eskiden de vardı ama yüzüne bakılmıyordu. Ne zamanki Google PR sistemini kaldırdı (yaşı yetmeyip hatırlamayan varsa page rank diye aratabilir Googleda) o zaman taht Moza geçti. Yüzde yüz doğru değil bence Moz hatta bazı sitelerin backlink analizine bakıyorum saçmalık ama şuan en otorite kaynak kendileri. Google çıkıpta PR sistemine geri dönmezse ki bence dönmez, Mozun bu alandaki değerleri her zaman en doğru olarak kabul edilecek. Bence bir domain alacaksanız DA, PA, SS değerlerine bakın ama backlink analizini kendiniz yapın. Ben geçen 7 yaşında bir adres aldım backlinkleri sosyal medya imlemeleri çok fazla. Şuan boş sitede günlük 70-100 hitim var. Bazıları bu hit için aylar harcıyor sıfır domain ile başlayıp. Benim domaine hit daha önce imlemesi olan falanca resmi pinterestte aratıp geliyorlar. İyi analiz etmek lazım ama Mozu da yermeyelim daha iyisi yapılana kadar en iyisi onlar maalesef. Ben Mozu nerede kötülerim, arada bir algoritma değişikliği yapıp ak dediklerine kara diyorlar o yüzden Mozu sevmem. Bakarım oradaki değerlere ama kendim analiz ederim.