İkisinden de almak yerine bana göre bütçeye en uygun, da ve pa değeri yüksek, özgün bir siteden almak bana göre en iyisidir. Bana fayda sağlayıp sağlamayacağını kendimce analiz eder, buna göre karar veririm. Bütçe kavramı kişiden kişiye göre değişir size göre 80tl'dir, bana göre 60tl örneğin. Bu yüzden bunun kararını en iyi siz verebilirsiniz. Moz gibi ölçüm araçlarının her şeyi doğrudur, bu araçlar dört dörtlük her şeyi en iyi şekilde bilir şeklinde bir şey yok tabi ki. Türkiye'nin en iyi seo uzmanlarından bir tanesinin de internet sitesi moza göre %61 spam skoruna sahip, bu o sitenin kötü olduğu anlamına mı gelir? Elbette hayır. Burada kendi bilginizin, siteyi kendinizce analiz etmenizin de önemi büyük. Size sıcak geliyorsa, faydası olacağını düşünüyorsanız alım yapabilirsiniz. Prensiplerinize uymuyorsa farklı bir site arayışına girebilirsiniz.
Benim kişisel bir sitem var sağlık üzerine. Çok ünlü bir doktorun sitesinden backlink aldım yani sitesini ben yaptığım için footera ekledim. O sitenin index hızı ve içerikleri inanılmaz iyidi. Hiçbir link çıkışıda yoktu. Backlinki eklediğim günden beri benim sitemde aktif bir şekilde hızlı index aldı ve sırlamam yükseldi. MOZ ss yaptım %44 verdi. Acilen kaldırdım ve İçeriğimin index hızı düştü ve ilk sayfalardan geriledim. MOZ'a uyduk yaptığım güzel bir çalışma gitti.
Google'da bunu demiyor mu ?