Hepinize birden toplu cevap vereyim.
Konuşan kişi minibüs sahibi. Ve minibüslerin 10 yaşından sonra değiştirilmesi zorunlu.
Araba dediği minibüs.
Değiştiremediği için de kurallara uygun şekilde servis aracı olamıyor, yakalanırsa aracı bağlanıyor.
Yani öyle keyfi birşey yok, iş yapmak için para kazanıp evine bakmak için araba(minibüs) değiştirmek zorunda.
Şu videoya bakıp cumhurbaşkanına ben daha lüks arabaya binmek istiyorum, modeli yükseltemiyorum diyen bir esnafı mantıklı bulup yorum yapmanız da sorgulayan insan olmadığınızı gösteriyor.
Ya da kazara bakıp geçtiniz, durumu anlamak için bu adam cumhurbaşkanını görmüş neden arabamı değiştiremiyorum diyor diye sorgulamadınız.
Bu ülkenin suçu vatandaşta aramayan, devleti yöneten kişileri de sorgulayan aklı hür, vicdanı hür kişilere ihtiyacı var.
Arkadan birisinin de "arabamızı değiştiremiyoruz" demesi?
arabamızı değiştiremiyoruz gücümüz yetmiyor diyen vatandaşın tek derdi bumu acaba diye merak ediyorum.
Ben hayatımı şekle sokarken alınan kararlarla hayatımı geçtim kendi şeklim bozuluyor. Abimiz hâlâ araba diyor, abi daha sıkıntılı şeyler oluyor günümüzde
Ne yapsın adam vergilerden dolayı şahin yerine opel alamıyor.
bende onu diyorum hadi evimize ekmek götüremiyoruz diyen adama hak veririm, anlarımda arabamızı değiştiremiyoruz nedir yani kos koca cumhurbaşka'nı karşında, adamın dediği şey arabamızı değiştiremiyoruz. Bu ülkenin bir çok sorunu var, vatandaşın, ekonominin.. Arabamızı değştiremiyoruz demek nedir..
Adaletsiz Dünya. Biri evime ekmek götüremiyorum diye mahcup sesle söylenirken diğeri hiç utanmadan , burada evine ekmek götüremeyen biri var diye düşünmeden " Arabamızı değiştiremiyoruz " diyebiliyor, Tamam arabanı değiştiremiyorsun da bari farklı yoldan söyle be adam faturalarımı ödeyemiyorum de kiramı ödeyemiyorum de . Ne zaman bu kadar duyarsız oldu bu insanlar. Allah insanlık versin, ne diyeyim..
Arabamizi değiştiremiyoruz diyen kisiyi kendi elemanlari gibi hissettim nedense. Sanki hazirda bekliyormus, olumsuz bir talep olursa bu sekilde konuş gibi. 1: Daha adam sozunu bitemeden o devreye girip boyle bir sey söylüyor. 2: kimsenin onu umursamamasi. Oysa cumhurbaskani bak insalarin refahi bu duzeyde diyebilirdi. Neyse fazla kurcalamayalim.
Baştan sonra saçma bir video.
Evimize ekmek götüremiyoruz demek acıtasyonun dibine vurmak.
Arkadakide lüksümü sürdüremiyorum arabamı değiştiremiyorum diyor.
Evine ekmek götürebilir ancak durumunu izah etmesi için kurduğu cümle çok yanlış. Aldığım maaş yetmiyor döndüremiyorum yada sürekli karttan kullanıyorum ödeyemiyorum dese anlarız.Ekmek götüremiyoruz demesi çok abartı gerçekten.