Çevremde böyle bir kaç kişiye denk geldim, ciddi ciddi doların artmasını ekonomiye falan bağlıyorlar. Doların artmasının nedeni siyasidir arkadaşlar, hiç mi dış politikayı takip etmiyorsunuz? En son fransa ambargo ile tehdit ediyordu, hatırlarsanız trump rahibi kurtarmak için doları bir gecede 4tl den 6 tl'ye çıkardı, kısacası doların düşmesini istiyorsanız akıllı olacaksanız deniyor, işimize yani ypg, fetö, mavi vatan, azerbaycan, suriye gibi konulara burnunuzu sokmayacaksınız deniyor, burada tercih halkın yani hepimizin ya playstation 5 ya mavi vatan? ya son model araba ya da ypgnin sınırımızda ülke kurması? tercih hepimizin, ya uslu çocuk olun ya dolarla elde edilen şeylere elveda diyin.
ben henüz kararımı vermedim baştan söylim, boşuna direkt bana cevap vermeyin, kararım netleşince güncellerim burayı.
Haklılık payın var fakat doğru okuman gereken nokta şu: O siyasi durumları yaratan unsurların başında da ekonomi geliyor. Yani seni dolarla tehdit edebiliyorsa bu senin ekonomik olarak güçlü olmamanla alakalı bir durum. Ekonomik olarak güçlü olan bir ülkeyi tehdit edebilmekte güçleşiyor. Yoksa kimse Playstation ve Mavi Vatan arasında tercih pozisyonunda değil. Elbette ki üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatana ihtiyacımız var. Fakat bununla birlikte yaşayabilmemiz de gerekiyor. Bunun için de o değersiz kağıt parçasına ihtiyaç duyuyoruz. Konu hakkında uzman arkadaşlar daha açıklayıcı yorumlar yapabilir elbette