Çevremde böyle bir kaç kişiye denk geldim, ciddi ciddi doların artmasını ekonomiye falan bağlıyorlar. Doların artmasının nedeni siyasidir arkadaşlar, hiç mi dış politikayı takip etmiyorsunuz? En son fransa ambargo ile tehdit ediyordu, hatırlarsanız trump rahibi kurtarmak için doları bir gecede 4tl den 6 tl'ye çıkardı, kısacası doların düşmesini istiyorsanız akıllı olacaksanız deniyor, işimize yani ypg, fetö, mavi vatan, azerbaycan, suriye gibi konulara burnunuzu sokmayacaksınız deniyor, burada tercih halkın yani hepimizin ya playstation 5 ya mavi vatan? ya son model araba ya da ypgnin sınırımızda ülke kurması? tercih hepimizin, ya uslu çocuk olun ya dolarla elde edilen şeylere elveda diyin.
ben henüz kararımı vermedim baştan söylim, boşuna direkt bana cevap vermeyin, kararım netleşince güncellerim burayı.
güncelleme: çoğunluk ps5 diyor yorumlarda, akşama tam netleşince güncellerim. bir de ekonomi super olsa boyle olmazdı tayfası var, tabi 160 ülke abd bağımlısı hatta avrupa bile abdnin teknolojisini kullanirken biz bunların onune gecelim, ne guzel gercekci hayaller☺
guncelleme 2: kazanan ps5 ve iphone12 oldu, konu kilit. bu arada yeni ps5 de guzelmiş yani, iphone 12'de fena 😅