Selamlar,
Kişisel blog sitemde yaklaşık 1 yıldır Rank Math SEO eklentisini kullanmaktayım ve sunduğu özellikler açısından da çok memnun kaldığım bir SEO eklentisi olduğu içinde Yoast SEO eklentisi yada başka bir SEO eklentisine geçmeyi istemedim ancak yeni gelen güncellemeler ile beraber sitemde yazdığım yazıların açıklama kısmında gözüken kısımları çok mantıksız ve karmaşık sonuçlar vermeye başladı.
Rank Math SEO eklentisinde Yazılar kısmında ki Tekil Yazılar Açıklama bölümü %excerpt% şeklinde. Bir çok kaynaktan bu kısmı araştırdım ve herkes bunun kullanılması gerektiğini vurgulamış ve söylemiş ancak odak anahtar kelimeler içererek yazdığım meta açıklama kısmı google sonuçlarında gözükmüyor ve odak anahtar kelimeler yer almadığı içinde her yazımda sıralama kaybediyorum. Bu konuda bir çok kaynak araştırdım ve olayı bir türlü anlayamadım. Size örnek vermem gerekirse ;
Sitemin anasayfasının açıklama kısmı aslında yazdığım şekilde ama google da alttaki resimde gördüğünüz gibi çıkmakta ve bu benim ana sayfam dışında tüm yazılarım ve kategorilerim içinde böyle oluyor. Bilen kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. Çok araştırdım bu konuyu ama hiç birşey bulamadım.