Buraksrky06 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beyler Bu Sabah Pc Yi Açtım. Chrome Girerken Anasayfada Google Yerine V9-tp.com Diye Bi Sayfaya Attı. Esed Nod 32 İle Pc Yi Taradım 2 Tane Virüs Buldu Ve Sildi. Pc yi yeniden Başlattığımda İse Yine Aynı V9tp.com sitesi açıldı. Format Attım Sabah 9 Gibi. Chromu İndirdim Açtım yine v9tp geldi. Bu İlletten Nasıl Kurtulabilirim? Format Bile işe Yaramadı.
Pc Özellikleri
Monitör: MSI OPTIX AG32CQ QHD 144HZ
İşlemci: Intel Core İ9 10900F 10.Nesil
Ekran Kartı: MSI GTX GEFORCE 1060 Tİ
Ana Kart: MSI MAG A520M DDR4
Ram: Kingston 8+8 16GB
PC Yİ Toplayalı 1 Hafta Oldu. Bu V9 Tp Nerden Geldiyse Bilgim Yok. Formatla Bile Gitmedi.
Vatan Bilgisayardan Topladım.
  1. Chrome'u açın, Tarayıcı araç çubuğundaki Chrome menü butonuna (Sağ köşede alt alta üç çizgi) tıklayın,
  2. Açılan menüden Araçlar'ı, daha sonra Uzantılar'ı tıklayın.
  3. Açılan sayfada "Proxy Tool, PortaldoSites Toolbar, Yontoo, BrowserProtect" uzmanim.net vb. bilinmeyen eklentileri geri dönüşüm kutusu ikonuna tıklayarak kaldırın. Burada size yabancı gelen ve varsa geri dönüşüm kutusu ikonuna basarak silin.
  4. Daha sonra tekrar Chrome menü butonuna tıklayın, açılan menüden Ayarlar'ı tıklayın.
  5. Ayarlar bölümünü tıklayın. "Arama Motorlarını Yönet" butonuna tıklayıp açılan menüde Googlevarsayılan yapın ve v9.com'u kaldırın.
  6. Daha sonra anasayfanızı değiştirmek için Ayarlar sayfasındaki "Başlangıçta" bölümünde "Belirli bir sayfayı veya sayfaları aç"ı işaretleyin.
  7. Yanındaki butondan, Sayfaları ayarla, dilediğiniz sayfayı ayarlayın (google.com.tr gibi).
  8. Chrome kısayoluna (Masaüstündeki Chrome ikonu) sağ tıklayıp Özellikler'e tıklayın.
    Kısayol sekmesinde Hedef kısmında yalnızca "C:Program FilesGoogleChromeApplicationchrome.exe" yazdığından emin olun.
    chrome.exe'den sonra v9.com yazan bir alan varsa onu silin.