Ben de degistirmeyi planliyorum ama isim degisikligi 3 ulkeyi etkileyecegi icin pandemi doneminin gecmesini bekliyorum.

Avukattan gelen cevabi asagiya ekliyorum.

Alıntı
Merhaba,
Yurt dışında olmanız dava açılmasına engel olmaz. Bulunduğunuz ülkedeki Türk konsolosluğundan ekte ilettiğimiz vekaletnamenin aynısını onaylatıp fotoğrafını bize göndermeniz yeterlidir.

İsim tashihi davalarında kişinin ismini benimsememesi tek başına isim değişikliği için haklı sebeptir. Bu dava bakımından bizimle çalışırsanız ortalama 4-5 ayda yeni kimliğinizi alırsınız.

İsim değiştirme davası için masrafınız 3.400 TL avukatlık ücreti ve 800 TL dava ve ilan masrafları olmak üzere toplam 4.200 TL'dir.

Bu süreçte davanın açılması, duruşma, gerekçeli kararın tebliği, kesinleştirilmesi ve devamındaki gazete ilanı, nüfusa gönderilmesi ve tüm devlet ve banka sistemine işletilmesi süreçlerini de biz yürütüyoruz. Sizin duruşmaya vs. gelmenize gerek kalmamaktadır.
Bu dava bir kereye mahsus açılabildiğinden hak kaybı yaşamamak için bir avukat ile süreci yürütmenizi tavsiye ettiğimizi belirtmek isteriz.
Avukat olmadan yapiliyor mu bilmiyorum ama ben garanti olsun diye avukat ile calismayi planliyorum.