enisyavuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,epeydir blog işleriyle uğraşıyorum 2 tane üzerinde durduğum proje var yayına devam eden adsense onaylı fakatbu ingilizce site olayına nereden başlanır bilemiyorum. Yani Adsense hesabını sıfırdan açıp yurtdışından mı açmak gerekiyor?Yalnızca içerikler ingilizce olduğunda sunucunun, Adsense'in ya da diğer şeylerin önemi yok mu?

Fotoğrafçılık alanında uzun zamandır hizmet veriyorum eğitimler vs veriyorumo alanda ingilizce bir blog açıp pratik ipuçları yayınlayabilirim. Ama nereden nasıl başlarız o işe türkçe bloglardan farkları nelerdir?
Adsensenin, sunucunun yurtdışından olmasına gerek yok. Önemli olan gelen trafiğin ve dolayısıyla yayınlanan reklamların zengin ülkelerden geliyor olması. USA, England vs.. TBM'si yüksek oluyor. Bakın geçen TR sitem 35k hiti gördü. Kazancı 180 TL oldu. 180 TL 22 dolar yapıyor şimdilik. Eskiden laser treatment sitem vardı. 50 kişi gelirdi. TBM 1 dolar - 8 dolar arasında değişirdi. TR de 35 k hitin getirdiği rakamı muhtemelen ingilizce sitede 1500 hite alırsınız.

Mesele kalite. Size alanımda bir site göstereyim. Konu sayıları çok az:

https://howtomechatronics.com/post-sitemap.xml Bunda 112 url var. Yazı sayısı çok daha az. Alexa 89k

Bu site her şeyiyle mükemmel hazırlanmış bir site. Adam ayda 1 yazı ancak yayınlıyor. Youtube'dan da ilerliyor. Kazancı birkaç bin dolar vardır. Böyle listemde çok site var. Ancak diğerleri bana kalsın. Herkes bildiği sevdiği alanda yazsın. Yoksa bir heves siteyi açıyorsunuz sonra hevesiniz kaçıyor. Sürdüremiyorsunuz.