2009'dan beri website işleri ile uğraşıyorum. İlk sitem ingilizceydi. Sonradan ingilizce birkaç site daha açtım. Her seferinde en büyük problemim içerik hazırlamak oldu. 2011 gibi freelancer da filipinlilere 5 makale 4 dolara yazdırırdım. Sonradan ingilizce site işlerini bıraktım. 1 yıldır tekrar ingilizce site ile uğraşmaya başladım. Sevdiğim ve bildiğim bir konuda (elektronik) site açtım. Merak ettiğim konularda araştırıp burada yazıyorum. Yazarken de yandex çeviriden faydalanıyorum. %60 civarı ingilizcem var. Yanlış bir tercüme ile karşılaşrsam düzeltiyorum. Ama nadiren bir hata oluyor. Bu online tercüme işi çok gelişmiş. Mükemmel çeviriler yapıyor.

Metinleri hiçbir yerden kopyalamıyorum. Kendi cümlelerimle yazıyorum. Bu yüzden google'ın kopya içerik olarak algılanmasına imkan yok. Google translate kullanmama sebebim de bu. Sitemde 8-10 yazı var. Hepsine de özenilmiş. Arama hacimleri biraz az. Ama site yavaştan hitleniyor. Günlük 20-25 hiti gördük. Ben zamanında 50 hitle günde 8 dolar kazandığımı bilirim. İngilizce sitelerin hitlendirilmesi zordur. Ama TRde 1000 hitli siteniz olacağına ing de 50 -100 hitli siteniz olsa daha iyi.

Bu konuyu dikkate alıp bir şey yaparsanız resimleri de orjinalleştirmeyi unutmayın. Konularınızı belirlerken de Ahrefs gibi uygulamalar kullanın.