* Bu bir SEO çalışmasıdır
Bana destek vermek ve kanala abone olmak için:
http://bit.ly/browland
(Düzenlenecek alanlar)
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3 yıldır adsense üzerinden para kazandım. Son bir kaç ayda web site işlerinden YouTube alanına kaymaya karar verdim ve web sitelerimi pasif duruma geçirdim. Pinli TR adsense üzerinden YouTube maceram yaklaşık üç ay önce başladı.
Telefondan yazdığım için eve geçince konumu derli toplu hale getireceğim.
(Bu kısım silinecek)
Amacım bu hikayede hem kendimi geliştirmek hem de konuyu okuyan ( okumayı ve araştırmayı seven ) kişilere rehber hazırlamak.
İleriki güncellemelerde göreceksiniz ki, eğer siz de benim gibi sıfırdan çok az bilgi ile başlıyor veya başlamak istiyorsanız, YouTube alanı ekip ve profesyonel hizmetlere kayıyor.
İleride belki bu hikayeyi okuyup iyi bir kanal oluşturmayı başaran arkadaş, iyi niyet olarak kanalında benim kanalımı ücretsiz yapacak. (Beklentim)
Başlayalım.
Bu işe başlarken profesyonel bir youtuber ile kıyaslayınca ne bilgim ne de ekonomik gücüm yeterli seviyede değildi. Çok fazla profesyonelin olduğu ortamda amatör olarak bir yere gelmek gerçekten çok zor olduğunu biliyorum. Ancak başlamazsam hiç bir zaman zaten profesyonel olamayacağım için, amatör de olsa parasız da olsa başlamak zorundaydım.
Başlamadan önce bir miktar araştırma yaptım, bütçeme göre (neredeyse sıfır bütçe, sadece elimdeki hazır imkanlar ve el emeği) en uygun kategori olarak bir arkadaşın da tavsiyesi ile OYUN kanalı açmaya karar verdim. OYUN KANALI için ise konsept belirlemek nasıl ilerleyeceğimi seçmek kategori seçmek kadar zor oldu.
Oyun kanalımda mevcutta en güncel ve en popüler oyun olan Brawl Stars videoları hazırlamayı seçtim (neden PUBG değil de Brawl Stars sonra açıklarım)
İlk tecrübem
kamera karşısında konuşmak çok zor, alışana kadar bolca pratik yaptım. Buna rağmen ilk videom berbat. Video çektikçe kamera karşısında daha rahat hissetmeye başladım.
İlk hatam
attığım gameplay vdeoların sevileceğini sandım, çünkü iki yıldır oynuyorum ve oldukça iyi bir Brawler sayılırım. Ancak kazın ayağı öyle değil, youtube kitlesi oyun videosu izlemiyor.
Arkadaşlar bu başlık altında önemli tecrübeler aktaracağım, akşam eve geçince içeriği biraz daha detaylandıracağım.
(Bu kısım silinecek)
*Eğer henüz konuya ve kanalıma ABONE değilseniz abone olmanızı tavsiye ediyorum. Zaman geçtikçe unutursanız, unutulanlar arasında yerinizi alırsınız.