SiberWorld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar, bizler şirket olarak KOSGEB destekli çalışıyoruz.

Kurulum desteği olarak 10.000 TL hibe aldık, devamında çalıştırdığınız sigortalıların gün sayısına göre 2 yıl olmak üzere performans desteği alıyorsunuz. Performans desteğinin tek seferlik maksimum hibe limiti 50.000 TL olmakla beraber dediğim gibi çalışanlarınızın gün sayısına göre belirleniyor bu tutarlar. Geçen yıl 3 çalışanımız bulunmaktaydı 15.000 TL performans desteği aldık bu sene 4 çalışanımız bulunmakta tutarın daha yüksek olacağını öngörüyoruz.

Genel olarak, 10.000 TL kurulum desteği + 15.000 TL performans desteği ek olarak 120.000 TL makina teçhizat desteğimiz bulunuyor.

Ama şunu açıkça söylemem gerekiyor, KOSGEB'e güvenerek bir girişim / işletme / şirket açmayı düşünmeyin çünkü nakdi desteği almanız uzun zaman alıyor. Bu süreç içerisinde işletmenizi ziyarete geliyorlar, mali bilançolarınızı görmek istiyorlar, ve kurula çıkıyorsunuz. Kurul tamamen şans diyebilirim. Eğer juri arasında sektörünüz ile yakından alakalı bir kişi var ise kuruldan onay almanız çok kolay. Ama eğer sektörünüze yabancı kimseler var ise öncelikle sizin bu işi detaylandırarak onlara anlatmanız ve getirisi olacağına ikna etmeniz gerekiyor. Maalesef daha önce kurulda tatsız deneyimlerim oldu. İlk girdiğim juri üyeleri sektörden alakasız kimselerdi ve teknoloji yatırımının bu bölge için (Antalya) gereksiz ve getirisi olmayacağını söyleyerek destek kalemlerimin bir çoğunu kıstılar. Ama bu sene revize hakkımı kullanarak onay almayan teçhizatlarımı tekrar talep ettim ve hepsi onaylandı. O bu noktada şansa ihtiyacınız var
Cevap için teşekkürler hocam, bizim sektörle alakalı bir örnek proje dosyası bulamadım sizde mevcut mudur? Sermayeli bir proje için kosgeb den girişimcilik hibesi almayı düşünüyorum. Biraz kuralları katı olsada engel teşkil edebilecek bir şey şimdilik görünmüyor gibi.