R10 kurallarınca ticaretin alım satımın r10 üzerinden gerçekleştirmesi mesuliyet oluşturuyor.
Bu yanlış bir yaklaşım r10 bu ticaretten komisyon alsa evet haklısınız. R10 ticaretteki oluşabilecek yanlışlıkları şu an sadece üyeyi uzaklaştırmaktan öteye gidemeyecek bir platform. Ancak ticaret iyi giderken ben kazandım Ticaret kötü gidince r10 mesuldur kavramınıda silmek lazım kafalardan.
Whatsapp aşıklarına gelince whatsapp vb alternatif iletişim kanallarını basit ticaretlerde maalesef ki bende etik bulmuyorum.
Yanlış anlaşılma olmuş sanırım,
Bir adet şikayet konusunda bulunmadım hocam öyle bir derdim hiç olmadı çok şükür olmamasına da özen gösteririm. R10 yasal bağlayıcı yükümlülüğü bulunmuyor konu yargıda biter orası ayrı. Ama adam WhatsApp üzerinden sabit ücretli ürün satmak için r10u kullanarak yönlendirme yapıyor ve fiyatı bile whatsapptan öğreniyoruz. Gidipte ABCD sitesinde yapılan ticaretin r10 ile bir bağı yok bunu anlatmaya çalıştım. Hizmet ve üye burdan olmalı. Yüzyüze arkadaşım beni dolandırmış r10da ilgili bir hizmet yok gelip burda bu üye beni günlük hayatımda dolandırdı dersem yargıya başvurun dersiniz. Ki ben o taraflıyım. Yargıya başvurulmalı ilgili makam r10 üzerinden kanıtları ister zaten mesajlar vb.
WhatsApp kullanmaya da karşı değilim o da yanlış anlaşılmış biraz. Siz diyelim fix bir ürün satıyorsunuz fiyat PM yazıyorsunuz. PM atıyorum whatsapptan yazın diyorsunuz. Whatsapptan yazıp fiyatı öğreniyorum bana uygun değil. Bu senaryo vakit kaybından başka bir şey benim fikrimce katmaz insana ve müşteri de kaçırıyordur illaki.
Teşekkürler düşüncenizi paylaştığımız için.