Julwi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
...Sonra kelimeyi türetmeye başladım yani şu şekilde. P10 Led Panel Fiyatları, P10 Led Panel Çeşitleri gibi ve hızlıca 2 sayfaya geldim. 2 gün önce bu siteye benzer bir elektronik paylaşımı yapan bir siteden Sidebardan resim url linki aldım şu anda....
İşte insanların hatası tamda burada başlıyor.

İçerik ekliyor bunun etkisi ile yükselmeye başlarken kalkıp backlink zırvalıklarına bulaşıyor. Sonra kendisi de dahil bu yükselişin devamının backlink olduğunu zannedip başkalarında tavsiye ediyor,

Google burada kimsenin amcası dayısı değil, emin olun aldığınız o backlinkler 2 günde etki etmez.

2 gün sonra ki backlinkler nedeni ile yükseliş/sıra kaybı yaşayanlar zannediyor ki bu backlink nedeni ile bu sefer backlinke saldırıyor.

Örneğin 1 ay sonra düşüş yaşamaya başlıyor. zannediyor ki bu backlink nedeni ile sonra aldığı backlinkleri reddetmeye başlıyor.

Oysa ya eklediği içeriklerin etkisi ile daha da yükselmeye devam ettiğinin farkında olmuyor. Belki tema değiştirdi, belki günün getirdikleri ile bazı kelimelerin aranması çoğaldı/düştü yine biraz sıralama değişiyor. Tema değiştirmiş olabilir, Sosyal medyadan çok ziyaret gelmiş olabilir, v.s. v.s. v.s.

Yani etken çok.

Düşüş veya yükseliş yaşayan kişi bu sefer hangisinin etken olduğunu anlamadığından yapmaması gereken şeyleri yapıp sitesinin daha çok zarar görmesini sağlıyor.